Valéry de Voijs
Valéry de Voijs Persoonlijk 17 feb 2022
Leestijd: 5 minuten

Je liefdesleven op z’n kop? ‘We willen met het hele gezin nog veel blijven reizen’

In Famme’s liefdesrubriek je liefdesleven op z’n kop nemen we wekelijks een kijkje in het leven van moeders, hun relatie en hun gezin. Hoe hebben ze hun partner ontmoet? En op welke manier heeft het ouderschap hun relatie veranderd? Deze week: Mandy Duipmans-Tamis (31).

“We willen onze zoon zoveel mogelijk van de wereld laten zien”

Mandy en haar gezin

Mama: Mandy (31)
Papa:  Raymond (36)
Kinderen: Dex (1)
Samen sinds: 25 januari 2015
Getrouwd? Geregistreerd partnerschap
Beroep: Verpleegkundige en zelfstandig ondernemer

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?

“Ah! Dat is wel een romantisch verhaal. Vind ik zelf dan haha. Ruim zeven jaar geleden wilde ik graag leren salsa dansen. Samen met mijn beste vriendin gaf ik me op voor een tienweekse cursus. Gedurende de eerste paar weken vormde ik een danskoppel met iemand anders. Een aantal weken later kregen we een nieuwe docent. En deze docent had hele andere plannen. We moesten namelijk verplicht van danspartners wisselen. En zo stond ik opeens tegenover Raymond. Eerlijk gezegd was hij mij nooit eerder opgevallen. Ik keek hem aan en werd meteen zenuwachtig. Toch ging het dansen meteen heel goed.”

Wanneer sloeg de vonk over?

“Na de les stonden we nog even te kletsen en vertelde ik dat ik die zondag naar een salsa feestje zou gaan, en vroeg of hij ook kwam. Ik voelde toen al, deze jongen wil ik vaker zien. Ik weet nog dat ik na de les tegen m’n vriendin zei dat we dit feestje écht niet konden missen. Zij moest eigenlijk werken die dag, maar toen ze zag hoe graag ik naar het feest wilde om hem te zien heeft ze vrij kunnen regelen en is ze met me meegegaan. Daar ben ik haar nog steeds dankbaar voor, want op het feest sloeg de vonk over.”

Kregen jullie daarna snel een relatie?

“Nee hoor! Je moet je voorstellen dat we elkaar pas nét kenden. We zagen elkaar heel vaak, maar ik wist helemaal niet of hij wel vrijgezel was. Dat durfden we niet aan elkaar te vragen. We waren allebei bang om teleurgesteld te worden denk ik. Op 25 januari 2015, drie maanden na onze eerste ontmoeting, kwam Ray met een cadeautje, en vroeg hij of ik officieel zijn vriendinnetje wilde zijn.”

Heb je altijd al een moederwens gehad?

“Jazeker, ik wist al van jongs af aan dat ik moeder wilde worden. Ik ben altijd gek op kinderen en baby’s geweest. Vanaf groep vijf ging ik zelfs in de pauzes naar het kleuterplein om met de kleintjes te spelen. Ik ben gewoon dol op kinderen.

Al snel wist ik dat Ray de vader van mijn kinderen zou worden. Na vier dates waren we samen aan het dansen. Ik kan niet goed uitleggen wat er gebeurde maar opeens kreeg ik een gevoel. Ik dacht letterlijk: jij mag wel de vader van mijn kinderen worden. Dat gevoel kwam zo onverwacht dat ik er zelf van schrok.”

En toen werd je zwanger….

“Ja we hebben heel veel geluk gehad. Eigenlijk was het de eerste maand meteen raak. De eerste zestien weken ben ik ontzettend misselijk geweest. Ik was de hele dag aan het braken, en viel heel veel af. Na die zestiende week kon ik er gelukkig wel van genieten. Ik was niet heel hormonaal, maar wel heel erg emotioneel. Ik kon om alles huilen. Tijdens mijn zwangerschap zag ik al heel snel dat Ray een bijzondere connectie had met ons kindje. Als hij bijvoorbeeld tegen mijn buik praatte, voelde ik dat Dex op zijn stem en aanraking reageerde.”

“Als je dan een kindje hebt komt dat teamgevoel goed van pas”

Is Dex een papakindje of mamakindje?

“Dex is echt een papakindje. Ray is ook zo’n leuke vader. Als ik ze samen zie spelen smelt mijn hart, en houd ik alleen nog maar meer van hem. Dat is echt een bijzonder gevoel, dat had ik van te voren nooit kunnen voorstellen.”

Wat vind je het leukste aan Ray als vader?

“Dat ‘keten’ samen. De grapjes die ze met elkaar uithalen. Ray tikt Dex soms op zijn rechterschouder terwijl hij aan de linker staat. Dat soort gekke dingetjes. Dex moet dan zo hard lachen.. Dan schreeuwen ze het samen uit, en daar kan ik dan weer enorm van genieten.”

Op welke manier heeft Dex jullie relatie veranderd?

“Onze relatie is zeker veranderd. In positieve zin. We waren altijd al een hecht team en maakten veel mooie reizen samen. Tijdens die reizen maakten we vaak allerlei avonturen mee en kwamen in de meest gekke situaties. Dan waren we op elkaar aangewezen. Als je dan een kindje hebt komt dat teamgevoel goed van pas. Vanaf het begin waren we heel erg op elkaar ingespeeld.

Ik had na mijn bevalling veel ondersteuning nodig. Dex is namelijk via een keizersnede geboren, waardoor ik op het begin niet veel kon en erg afhankelijk was. Ray heeft toen ontzettend veel voor ons gedaan. Ik hoor weleens moeders zeggen dat ze het gevoel hebben dat ze er alleen voor staan, maar dat is bij mij gelukkig totaal niet het geval. Hij was echt mijn superheld.”

Wat doen jullie om je relatie leuk/goed te houden?

“We vinden het allebei superleuk om tijd met z’n drietjes door te brengen. Door de corona werkt Ray dan ook vanuit huis, dus we zien elkaar veel. Toch is de quality time er wel een beetje bij ingeschoten. Naast papa en mama zijn we ten slotte ook gewoon vriendje en vriendinnetje. Ofja… man en vrouw bedoel ik natuurlijk.”

Wat is het belangrijkste dat je in de opvoeding wilt meegeven?

“Wij hebben ontzettend veel mooie reizen gemaakt. Dat vinden we niet alleen leuk, maar ook belangrijk in de opvoeding van Dex. Ik wil heel graag dat hij zélf een mening ontwikkeld over mensen, verschillende culturen en landen. Daarom willen we in de toekomst samen met Dex (en hopelijk toekomstige andere kindjes) zoveel mogelijk blijven reizen. Zo hebben we met Dex al een rondreis door Marokko gemaakt. Hij zat met acht maanden op een kameel in de Sahara! Dat is echt een toffe herinnering.”

“Hij zat met acht maanden op een kameel in de Sahara”
“We willen zoveel mogelijk blijven reizen”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme