Rond déze mijlpaal in hun relatie zijn koppels het allergelukkigst

Relatie Janne Vogel 25 jul 2022
Leestijd: 1 minuut

Misschien dacht je dat niks dat eerste verliefde jaar met je lover kon evenaren, maar volgens nieuw onderzoek is niets minder waar. De studie werd gepubliceerd in Social Networks and the Life Course en beweert dat koppels pas jaren later het allergelukkigst zijn samen.

Niks seven-year itch of drama naarmate de jaren verstrijken, sterke koppels bereiken het échte geluk rond hun twintig-jarig jubileum.

Mijlpaal

Onderzoekers van twee Amerikaanse universiteiten deden research naar de huwelijksinstabiliteit, waarvoor meer dan 2000 echtparen werden bestudeerd. Ze ontdekten onder andere dat de tevredenheid over het huwelijk de eerste twintig jaar licht daalde, maar dat dit na deze mijlpaal juist weer toenam. Sterker nog, de koppels die het twintig jaar met elkaar uithielden, gaven aan dat ze zich minstens net zo gelukkig voelden als aan het begin. Velen beweerden zich zelfs nóg gelukkiger te voelen dan tijdens de wittebroodsweken!

Optimistisch

‘Scheidingen komen tegenwoordig steeds meer voor, maar de helft van de huwelijken duurt nog steeds een heel leven. Bij de meeste van deze huwelijken zijn de vooruitzichten op lange termijn alleen maar optimistisch’, verklaart een van de onderzoekers: “De koppels voelen zich gelukkig, communiceren goed met elkaar, en de onenigheid neemt af.”

De onderzoekers geloven dat koppels in de loop van de tijd ‘diepere niveaus van waardering, nabijheid en tevredenheid’ ontwikkelen. Het is in die eerste twintig jaar dus echt niet altijd makkelijk, maar the best is yet to come. Goed nieuws, toch?

Gaat het er bij jou iets minder gelukkig aan toe? Dan ben je niet de enige. Op deze leeftijd wordt er namelijk het vaakst vreemdgegaan.

Psssst! Op deze leeftijd gaan de meeste vrouwen vreemd

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Pure Wow

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme