Janne Vogel
Janne Vogel Persoonlijk 23 mei 2018

Rond déze mijlpaal in hun relatie zijn koppels het allergelukkigst

Misschien dacht je dat niks dat eerste verliefde jaar met je lover kon evenaren, maar volgens nieuw onderzoek is niets minder waar. De studie werd gepubliceerd in Social Networks and the Life Course en beweert dat koppels pas jaren later het allergelukkigst zijn samen.

Niks seven-year itch of drama naarmate de jaren verstrijken, sterke koppels bereiken het échte geluk rond hun twintig-jarig jubileum.

Mijlpaal

Onderzoekers van twee Amerikaanse universiteiten onderzochten data uit een ander onderzoek naar huwelijksinstabiliteit, waarvoor meer dan 2000 echtparen werden bestudeerd. Ze ontdekten onder andere dat de tevredenheid over het huwelijk de eerste twintig jaar licht daalde, maar dat dit na deze mijlpaal juist weer toenam. Sterker nog, de koppels die het twintig jaar met elkaar uithielden, gaven aan dat ze zich minstens net zo gelukkig voelden als aan het begin. Velen beweerden zich zelfs nóg gelukkiger te voelen dan tijdens de wittebroodsweken!

LEES OOK: Op deze verrassende leeftijd ervaren mannen én vrouwen de beste seks

Optimistisch

‘Scheidingen komen tegenwoordig steeds meer voor, maar de helft van de huwelijken duurt nog steeds een heel leven. Bij de meeste van deze huwelijken zijn de vooruitzichten op lange termijn alleen maar optimistisch’, verklaart een van de onderzoekers. ‘De koppels voelen zich gelukkig, communiceren goed met elkaar, en de onenigheid neemt af.’

Het onderzoeksteam gelooft dat koppels in de loop van de tijd ‘diepere niveaus van waardering, nabijheid en tevredenheid’ ontwikkelen.
Het is in die eerste twintig jaar dus echt niet altijd makkelijk, maar the best is yet to come. Goed nieuws, toch?

Pure Wow

Reageer op artikel:
Rond déze mijlpaal in hun relatie zijn koppels het allergelukkigst
Sluiten