Single Sas #18: ‘Samen met Anne op boevenpad’

Columns Saskia 25 jul 2022
Leestijd: 3 minuten

Na tien jaar kwam er een einde aan het huwelijk van Saskia (33). Nu woont ze al ruim een jaar alleen in de grote stad met haar twee kinderen, Loua (4) en Liam (2). Ze is klaar voor een nieuwe man in haar leven. Wekelijks schrijft ze voor Famme een column over het daten als single moeder.

“Het zonnetje schijnt, de zomer is in volle gang en de stad bloeit op. Dat betekent dat de bootjes in grote getale door de stad varen en de feestjes weer druk bezocht worden.

Zo ben ik ook met Anne op boevenpad geweest en hebben we een festival bezocht. Anne had door groot geluk gratis kaartjes weten te scoren en wilde graag dat ik meeging. ‘We zijn toch geen pubers meer?’ hoorde ik mezelf aan haar vragen toen ze het voorstelde, maar na Annes overtuigende monoloog was ik om. Ik ben al in jaren niet naar een weekendfestival geweest, dus had een spoedoverleg bij mijn buurmeisje nodig om te vragen of mijn cowboylaarsjes nog wel konden.

Volgens mijn buurmeisje kon dat toch écht niet, en was de tijd van het ‘uitpakken’ voorbij. ‘Gewoon casual, Sas. Alsof je er geen moeite voor hebt gedaan’, was haar advies dan ook. Ik ging voor afgetrapte sneakers, een oversized linnen mannenshirt en kort broekje. Mijn kids waren kamperen met mijn ex, dus ik hoefde nergens rekening mee te houden.

‘We improviseren wel wat’

Althans, dat dacht ik. Op het moment dat Anne voor de deur stond, bleek namelijk dat ik een kleine verantwoordelijkheid over het hoofd had gezien. Ik was namelijk in charge of de slaapuitrusting. Anne zou een luchtbed meenemen en ik zou voor de tent zorgen. Daar had ik natuurlijk helemaal niet bij stil gestaan toen m’n ex vorige week vroeg of hij de tent mee mocht nemen.

‘Shit, en nu?’ vroeg ik aan een oververhitte Anne die bepakt voor m’n neus stond. De winkels waren al dicht, en veel tijd om een andere tent te regelen hadden we niet. ‘We regelen daar wel iets, we improviseren wel wat’ was Annes antwoord. Zo vertrokken we even later met een klein rugzakje naar het festivalterrein.

Zo enthousiast als ik begon met dansen, zo uitgeput zat ik een paar uur later voor een foodtruck. Hoewel ik nog steeds genoot van alle muziek en genoeg energie had, voelde ik toch wel een verschil met vroeger. Een paar jaar geleden zou ik de hele foodtruck niet eens hebben opgemerkt, terwijl ik nu een hele pizza naar binnen werkte.

Net toen ik mezelf wilde trakteren op een waterijsje, zag ik Anne. Samen met drie brede mannen kwam ze enthousiast mij kant op. ‘Raad eens?’, riep ze opgewekt. ‘We kunnen bij deze gasten in de tent slapen!’ Ik probeerde mijn gezicht in de plooi te houden en seinde dat ik het geen goed plan vond. Anne deed alsof ze me niet hoorde en stelde me voor aan haar nieuwe entourage.

Op de schouders van een wildvreemde man

Samen met die kerels struinden we over het terrein, dansten bij de silent disco en zochten de mainstage op voor een paar populaire dj’s. Eén van de mannen zag mijn enthousiasme toen mijn favoriete dj het podium opkwam en vroeg of ik op zijn schouders wilde zitten.

Eerst twijfelde ik, maar toen ik zag dat ook Anne zich liet optillen was ik om. Zo spendeerde ik het laatste half uurtje op de schouders van een wildvreemde man, aten we waterijsjes en kropen we ‘s nachts (met kleren aan en make-up nog op) met z’n allen tegen elkaar in de tent. ‘Toch niet zo verkeerd om weer even puber te zijn, he?’ hoorde ik Anne nog fluisterend vragen, voor ik met een voldaan gevoel in slaap viel.”

Iedere maandag lees je op Famme een column van de 33-jarige Saskia. Na tien jaar kwam er een einde aan het huwelijk van Saskia (33). Nu woont ze al ruim een jaar alleen in de grote stad met haar twee kinderen, Loua (4) en Liam (2). Ze is klaar voor een nieuwe man in haar leven en schrijft over het daten als single moeder.

Single Sas #17: ‘Eindelijk raakte zijn lippen de mijne’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen