Tips bij het uitzoeken van de eerste schoenen voor je kind

Kinderen Vera Guldemeester 25 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Gaat je kind al staan of zet hij al wat stapjes langs de bank? Op het moment dat je kind beweeglijk wordt, is het tijd om schoenen voor je kleine te kopen. Waar moet je precies op letten bij het uitzoeken van de eerste schoenen voor je kind? Hier volgen wat handige tips zodat je zoektocht wellicht iets makkelijker wordt.

Ga je voor toffe canvas sneakers of voor stoere leren boots?

De zoektocht naar de eerste schoenen voor je kind

Geef maar toe: alle kleine schoenen zien er schattig uit. Het liefst wil je ze allemaal voor je kindje kopen. Helaas zijn niet alle mooie kinderschoenen even goed. Naast het uiterlijk is het vooral belangrijk om naar de ondersteuning en vorm van de schoen te kijken.

Wanneer eerste schoenen voor je kind kopen?

Wanneer je kind alleen nog maar in huis staat of stapt dan kun je het bij blote voeten of sokken met een antislipzool houden. Gaat je kindje ook buiten staan of loopt hij langs muurtjes? Dan is het tijd om de eerste schoenen te kopen. Op deze manier geef je de voetjes niet alleen goede bescherming, maar zorg je er ook voor dat ze de juiste ondersteuning krijgen.

Waarop letten bij de aankoop van de eerste schoenen?

Er zijn een aantal punten waarmee je rekening kan houden wanneer je de eerste schoenen voor je kind koopt.

  1. Materiaal

    Wanneer je op zoek gaat naar een kinderschoen dan kun je het beste voor schoenen kiezen die gemaakt zijn van canvas of leer. Deze materialen ademen goed en zijn daarnaast ook licht. Met lichte schoenen kan je kind makkelijker stapjes zetten en leert hij eerder lopen. Wanneer je kind vaak struikelt of de schoenen niet aan wil is het goed om de schoenen eens goed te bekijken. Misschien zijn ze te zwaar, te groot of zitten ze niet lekker.

  2. Zool

    Goede schoenen hebben een flexibele zool die goed mee kan bewegen met de voeten van je kind. Het is erg verleidelijk om leuke sneakers te kopen, bijvoorbeeld dezelfde die jij ook hebt, maar dit is vaak niet de beste keuze. Sneakers hebben vaak een te harde zool, iets wat niet aan te raden is totdat je kind ouder is en een grotere schoenmaat heeft.

  3. Pasvorm

    Ook is het goed om te kijken naar de pasvorm. Zorg dat de eerste schoenen voor je kind goed aansluiten en niet te groot of te klein zijn. Mochten ze te klein zijn dan kunnen de voeten zelfs misvormd raken en dit wil je als ouder natuurlijk voorkomen. Daarnaast is een goede ondersteuning bij de hielen aan te raden. Hierdoor kunnen de voeten minder schuiven en de enkels minder snel zwikken.

Dit is waarom je je kind lekker veel op blote voeten moet laten lopen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme