Moeite met slapen tijdens je zwangerschap? Probeer deze 5 producten eens

Zwanger Wilma Groothuis 29 nov 2023
Leestijd: 3 minuten

Een zwangerschap is heel mooi en uniek, maar soms is het simpelweg gewoon een beetje onhandig, bijvoorbeeld als je er niet goed door kunt slapen. Misschien zit je buik in de weg, heb je last van kwaaltjes of houden simpelweg allerlei gedachten jou van je nachtrust. Hoe dan ook, een paar producten om beter te slapen kun je dan vast wel gebruiken.

Schaf één of meerdere aan en je slaapt weer als een roosje.

Je rust nemen

Tijdens je zwangerschap is goed slapen heel belangrijk. Een zwangerschap is niet niks, dat vraagt veel van je lichaam, waardoor je ook je rust moet nemen tussendoor. Als dat op de momenten waarop het juist kan niet lukt, kan dat heel frustrerend zijn. Niks is vervelender dan ’s nachts wakker te liggen, terwijl je merkt dat je je slaap nodig hebt.

Hoe verder je komt in je zwangerschap, hoe groter je buik wordt. Daar kan je op een gegeven moment natuurlijk best last van hebben. Ook helpen zwangerschapskwaaltjes als vasthoudend vocht, onrustige benen en misselijkheid natuurlijk niet mee. Hoewel je de oorzaak van het slechte slapen soms niet helemaal kan wegnemen, kunnen bepaalde producten helpen om weer wat beter te slapen.

Producten om beter te slapen tijdens je zwangerschap

Daarom geven wij graag tips voor vijf producten die je helpen om beter te slapen tijdens je zwangerschap.

1. Zwangerschapskussen

Als jij moeite hebt met slapen door je groeiende buik en je lichaam wat meer ondersteuning kan gebruiken, dan is een zwangerschapskussen een goede aankoop. Deze geeft jou ondersteuning, waardoor je een betere slaaphouding krijgt. Dit zwangerschapskussen van Litollo is een heel goede keuze.

zwangerschapskussen
Bron: Bol.com

2. Kruik

Als jij last hebt van je buik tijdens je zwangerschap, harde buiken bijvoorbeeld, kan een kruik verlichting geven. Sommige zwangere vrouwen vragen zich af of je een kruik op je buik mag leggen, maar dat mag je zeker doen, zolang hij niet te heet is. Het heeft hetzelfde effect als een warm bad nemen. Deze kruik van Qomfor is een goede optie.

kruik
Bron: Bol.com

3. Slaapmasker en/of oordopjes

Dit zijn geen producten die kwaaltjes verminderen, maar als jij minder goed slaapt zonder een specifieke reden, dan kan een slaapmasker helpen bij het tegenhouden van licht. Oordopjes kunnen nuttig zijn om storende geluiden te verminderen, waardoor jij hopelijk sneller in slaap valt. Dit slaapmasker van SIMIA is erg goed beoordeeld.

slaapmasker
Bron: Bol.com

4. Slaapdagboek

Een slaapdagboek waarin je jouw slaapgewoonten kan bijhouden, helpt misschien wel bij een betere nachtrust. In dit boek kan je bijhouden wat jij die dag hebt gedaan en gegeten en misschien kom je hierdoor wel tot inzichten of een patroonherkenning waardoor jij moeite hebt met slapen. Dit slaapdagboek kan jou hier hierbij helpen.

slaapdagboek
Bron: Bol.com

5. Zwangerschapspyjama

Het kan zeker geen kwaad om jouw pyjama’s nog eens goed te bekijken. Zitten deze niet stiekem net wat te strak, waardoor er onbewust harder op je buik wordt gedrukt? Of zijn ze al te kort geworden, waardoor je meer tocht op je lichaam krijgt? Een zwangerschapspyjama die wat ruimer zit, zorgt voor wat meer comfort. Probeer bijvoorbeeld deze zwangerschapspyjama van Prénatal eens.

zwangerschapspyjama
Bron: Bol.com

Slapen tijdens je zwangerschap: 5x handige tips

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme