Familie Jelies krijgt er een gezinslid bij en Jennie ontdekt piemels in de supermarkt

Nieuws Laurien Bleeker 31 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

Elke vrijdagavond kijken we uit naar weer een aflevering van Een Huis Vol Emigreert met de familie Jelies en de familie Kraan in de hoofdrol. Beide gezinnen worden gevolgd in hun emigratie-avontuur. Dit keer gaat moeder Jelies met haar oudste dochters naar de Spaanse supermarkt en dat levert grappige momenten op, vanwege de taal die ze nog niet helemaal beheersen. Ook maakt Janneke Jelies bekend dat er een gezinslid bij komt.

Vreemde objecten in de Spaanse supermarkt

In de Spaanse supermarkt is natuurlijk een heel ander assortiment te ontdekken dan in de Tollebeekse. Dat ervaart ook oudste dochter Jennie Jelies die met een verpakking in haar handen staat waar twee bijzonder gevormde etenswaren in zitten. Ze bekijkt het etiket en probeert te ontcijferen wat er staat. “Pimi, pimi… pimientos”, stamelt ze. Vervolgens kijkt ze nog eens naar het product en roept haar moeder erbij. “Moeder, volgens mij zijn dit piemels”, roept ze verschrikt uit. Na wat google-werk blijken het gevulde rode pepers te zijn. Moeder Jelies roept opgelucht “Die zijn dus niet wat jij bedoelde”.

De eerste weken in het Spaanse Alicante vliegen voorbij voor gezin Jelies. Ze beginnen te aarden en ontdekken de omgeving rondom hun huis. Ze hebben namelijk een enorm stuk land in hun bezit waar, zonder dat ze er iets voor doen, van alles groeit. Van verse tomaten tot druiven, appels, peren, pruimen en granaatappels. Ook hebben ze enorm veel olijven waar ze ondertussen olijfolie van laten maken die ze weer verkopen.

Een nieuw gezinslid voor de Jelies

Moeder Jelies maakt in deze aflevering ook bekend dat er een gezinslid bij komt. Geen baby dit keer, maar een kitten. Het zwarte beestje is uit een nest gezet, omdat, zo vertelt het gezin, Spanjaarden geen zwarte kat in huis willen, want dit zou ongeluk brengen. De familie Jelies is niet zo bijgelovig en adopteert het katje als een tiende kind.

Ivan Kraan is ziek en dochter Marlynn vindt dat niet zo erg

De familie Kraan zit middenin de vakantieperiode en de camping zit helemaal vol. Dat vader Ivan Kraan precies dan ziek wordt, komt natuurlijk niet zo goed uit. Toch bevalt het dochter Marlynn wel, want ze wordt nu een stuk minder op haar vingers gekeken, zo vertelt ze. Omdat Ivan ziek is en ligt te slapen, besluit Arie het restaurant deels op ‘vol’ te zetten. Dat geeft hem wat meer lucht, want als Ivan ziek blijft, moet Arie de keuken in zijn eentje runnen. Een goede zet, vindt ook dochter Marlynn. Moeder Linda hoort van het besluit en reageert paniekerig dat Ivan dat echt niet goed gaat vinden.

Daarop gaan de reserveringen voor het restaurant weer open en gelukkig komt Ivan even later, nog ietwat slaapdronken, aan om het team te versterken. Na een goede avond is er één gast met een klacht, omdat hij niet snel genoeg bediend wordt. Dochter Marlynn trekt zich dit erg aan en vertelt dat ze daar onzeker van wordt, want ze werkt heel erg hard en doet haar best. Gelukkig zien de kijkers dat wel.

Schnitzel-gate bij Een Huis Vol Emigreert: ‘Ze willen twee schnitzels, WAT NU?!’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme