Zijn we er bijna? Vergeet verveling met deze speelgoedtips voor onderweg

Eropuit Kiki Meijer 20 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Je kent het wel. Je kinderen zitten in het vliegtuig of de auto en vervelen zich. Afleiding is dan de sleutel tot succes, maar daarvoor heb je wel hét geschikte reisspeelgoed nodig. Het juiste speelgoed, zorgt namelijk voor een gelukkig en afgeleid kind. Daarom zetten wij de beste speelgoedtips voor onderweg voor je op een rij.

Het speelgoed moet natuurlijk wel aan een aantal praktische eisen voldoen. Naast dat er niet teveel toeters en bellen aan moeten zitten, is het ook belangrijk dat het speelgoed makkelijk mee te nemen is.

Speelgoed voor tijdens de reis

Wij hebben voor jou een aantal praktische tips zodat jouw baby, dreumes, peuter of kleuter zich de hele reis zich geen moment zal vervelen.

Baby & dreumes

  • Interactieve boekjes

Een boek voorlezen is leuk, maar actief meedoen is nog veel leuker voor je kind. Voelen, zien, zoeken en ruiken. Door interactieve kinderboeken zijn kinderen actief betrokken bij het verhaal én afgeleid tijdens de reis! Klik hier voor een interactief kinderboek voor jouw kind.

  • Magnetisch tekenbord

In plaats van een etui vol met potloden is dit veel handiger en compacter! Geen onnodige vellen met papier die je weer mee moet nemen, maar gewoon een tablet met één pen. Ook nog eens hartstikke duurzaam dus. Maak samen de mooiste tekeningen met je kleintje of laat ze zelf lekker krassen.

  • Favoriete knuffel

Vergeet niet het allerbelangrijkste, de knuffel van je kind. Wanneer ze in slaap vallen is het fijn om iets vast te houden wat vertrouwd voelt. Ook is een speen niet onbelangrijk om te vergeten.

Peuter & kleuter

  • Fotocamera

Klik! Als je dit meeneemt, ga je dit geluid tijdens de reis veel horen, maar het is altijd beter dan een huilend kind. Met een kinderfotocamera kan je kind alles van de vakantie vastleggen, wat dus begint bij de reis. Er zijn ook bepaalde camera’s waar spelletjes opstaan en waar je onderwaterfoto’s mee kan maken, erg leuk voor op de vakantie.

  • Stickers

Kinderen vinden stickers ontzettend leuk en vermaken zich hier altijd mee. Herbruikbare raamstickers voor in de auto of het vliegtuig doen het ook erg goed voor je mini. Ze zijn hier wel even zoet mee tijdens de reis. Van prinsessen- tot boerderij stickers, je hebt ze in alle vormen en maten.

  • Film kijken

Misschien wil je het vermijden, maar de iPad kan je beste vriend zijn tijdens een lange reis met je kind. Een film of serie downloaden op Netflix is zo gepiept. De koptelefoon kan op en ze zijn een paar uur zoet.

  • Podcast of verhalen

Ook kinderverhalen, podcasts, luisterboeken en liedjes zijn leuk om te downloaden. Zo hoef jij zelf niet voor te lezen en kan je misschien zelf beginnen aan dat nieuwe boek wat al weken in de kast ligt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme