De reden waarom (kleine) kinderen zo dol zijn op speelgoedtreinen

Kinderen Gina Koninkx 27 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Maak jij wel eens een treinreisje met je kids? Dan is het je vast wel opgevallen hoe fantastisch kinderen dat vinden. Voor jonge kids (en ouderen trouwens ook) is reizen met de trein al een uitstapje op zich. De grote gele monsters lijken wel magisch en daarom spelen ze ook graag met hun speelgoedtrein.

Als je thuis overvolle dozen met autootjes en treintjes hebt liggen, valt het je vast op dat de speelgoedtrein meestal favoriet is. Maar wat zorgt er nou voor dat kinderen zo gek zijn op deze objecten?

Reizen met de trein

Met de trein naar opa en oma? Feest! Kinderen kunnen hier ontzettend blij van worden want het is voor hun juist hartstikke spannend en leuk om met de trein te gaan. Sommige kids zouden, bij wijze van, uren op het perron kunnen spenderen om naar treinen te kijken.

Kinderen vinden treinen reuze interessant en ze kunnen veel van deze voertuigen leren (ook al spelenderwijs). Tijdens een treinritje nemen ze heel veel informatie tot zich. Ze voelen dat de trein beweegt, turen naar buiten, rijden over bruggen en door tunnels, en hebben wel honderdduizend vragen over de trein. De conducteur die de kaartjes komt checken is natuurlijk hét hoogtepunt.

Leren van hun speelgoedtrein

Als kinderen thuis met hun speelgoedtrein spelen, hebben ze het gevoel dat zij zelf de trein besturen. Net als de conducteur in het echt. Ze observeren treinen van top tot teen, zowel in het echt als hun speelgoedtrein. Vooral het verbinden van verschillende wagonnetjes aan elkaar is natuurlijk fascinerend. En dan hebben we het nog niet eens over het feit dat treinen over sporen rijden.

Al dit fascinerende van treinen maakt dat kinderen hier zo dol op zijn. Ze leren veel door ermee te spelen of door een echt ritje te maken. Gelukkig is het nu kerstvakantie dus het wordt tijd voor nog een ritje deze dagen naar opa en oma. Veel plezier!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Romper

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme