Dit kinderspeeltje gaat momenteel viraal (en Famme test het) 

Baby Valéry de Voijs 11 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Aangezien de vrolijke walking crab zou helpen bij tummy time, besluit Famme een poging te wagen en het speeltje te testen.

The Walking Crab

Kinderen lijken obsessed door The Walking Crab. De kleurrijke crab wandelt met zijn grijze pootjes wild op en neer en maakt daarbij allerlei grappige geluidjes. Veel ouders gebruiken The Walking Crab tijdens de tummy time van hun kind. Terwijl baby’s op hun buik liggen, kijken ze naar de wandelende crab die vrolijk door de kamer lijkt te wandelen. 

Op de redactie van Famme testen we het kinderspeeltje uit. Één van onze redactieleden heeft een zoontje van ruim drie maanden oud. Volgens de advertentie van The Walking Crab zou dit de perfecte leeftijd moeten zijn om het speeltje te introduceren. Spoiler alert: het was geen succes. 

Op de beschrijving van The Walking Crab staat dat het speeltje geschikt is voor baby’s vanaf de geboorte: “Het kan kinderen van 0 tot 12 maanden aanmoedigen om te kruipen. Peuters vanaf 12 maanden kan de crab helpen met het oefenen om te lopen.”

Geen succes

Wij testen de crab en lieten een drie maanden oude baby ermee ‘spelen’. Onze conclusie? De crab is een behoorlijke druktemaker. Het kan een leuk speeltje zijn voor oudere kinderen, maar een baby van drie maanden heeft er, volgens onze ervaring, nog niet veel aan. 

Hij beweegt in een veel te snel tempo door de kamer, waardoor jonge baby’s de crab onmogelijk kunnen volgen met hun ogen. Daarbij kun je het geluid van de crab enkel aan of uit zetten, het is niet mogelijk om het geluid harder of zachter te zetten. Het geluid staat dan ook erg hard voor een baby van enkel drie maanden oud. 

Toch kan The Walking Crab een grappig speeltje zijn voor oudere kinderen. Er bestaan immers genoeg grappige video’s online: 

@crawlycraby

Tummy time has become their favorite ❤️❤️ they love this crab and it engages them so well. I love when they start singing back to him 🥹 might be the cutest thing ever

♬ When a Cat Owns the Room – Official Sound Studio

@crawlycraby

My baby truly enjoys tummy time now! 🥹 love how this crawly crab keeps him entertained. Just look at his reactions 🤍🥰

♬ Cute Funny Song – Bruno Portinho Trilhas para filmes

@annarankinrn

So much progress in one week because of this thing! We do it before sleeping and he sleeps so good! #baby #tummytime #tummytimesctivities #firsttimemom

♬ Funny Song – Funny Song Studio & Sounds Reel

7x activiteiten om de motorische ontwikkeling van je baby te stimuleren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen