5x leuke spellen voor peuters

Kinderen Vera Guldemeester 9 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Peuters ontwikkelen zich snel en daarbij sluiten bepaalde spelletjes goed aan. Peuters vinden het heerlijk om zelf op onderzoek te gaan. Ben je op zoek naar een leuk spel voor jouw kind? Hieronder hebben we vijf leuke en leerzame spellen voor peuters klaarstaan. Hiermee is uren speelplezier gegarandeerd!

Door je peuter veel spellen te laten spelen, draag je bij aan de algehele ontwikkeling van je kind. Je kind leert kleuren, vormen en oefent de motoriek. Met de volgende spellen kan je kind vanaf twee jaar, met of zonder hulp van jou, fijn spelen.

Spellen voor peuters

Magnetisch visspel

Samen vissen en tegelijkertijd de ontwikkeling van je peuter stimuleren? Dat doe je met een magnetisch visspel. Bij dit spel probeert je kind, samen met de kat, zoveel mogelijk vissen te vangen. Die vissen zijn namelijk het lievelingshapje van de kat. Met een handige hengel met een magneetje zijn de vissen eenvoudig te vangen. Met dit spel leert je kind hand-hersen-synergie, uithoudingsvermogen en vormherkenning.

Politie magneetboek

Is jouw kind dol op verhaaltjes, maar heb je niet altijd zin of tijd om voor te lezen? Laat jouw zoon of dochter dan zelf een verhaal verzinnen met dit magneetboek. Door de 38 magneten te combineren, kunnen ze unieke verhalen bedenken en de politie-avonturen naspelen. Dit speelgoed biedt niet alleen vermaak, maar helpt ook bij de ontwikkeling van cognitieve en communicatieve vaardigheden.

Kronkelwormen

Welk kind is er nu niet dol op insecten? Met dit spel kan jouw kind de wormen vangen door ze uit het activiteitenbord te trekken. Dit alles gebeurt met een speciaal ontworpen tangetje. Deze tang heeft een vingerplaatsing waarmee peuters direct een goede pengreep aanleren. Met dit spel oefent jouw kind niet alleen de fijne motoriek. Ook oefent het met dit spel het herkennen van kleuren, sorteren, kritisch denken en rekenvaardigheden.

WoodyDoody balanceer puzzel

Op zoek naar een spel waarbij jouw peuter zijn of haar hand-of coördinatie kan ontwikkelen? Dan is een balanceerpuzzel een leuke optie. Bij dit spel dobbel je met de dobbelsteen om te kijken welk kleurblokje je moet gebruiken. Plaats deze kleur aan de linker- op rechterzijde van de halve maan. Door de evenwichtsbalans kantelt de maan een bepaalde kant op, waarna je peuter er voor moet zorgen, dat het balans terug komt. Dit spel kun je ook tegen elkaar spelen. Plaats hiervoor de blokken één voor één totdat de blokken omvallen. Wie er over is gebleven, is de winnaar.

Bordspel Colorino

Bij dit gekleurde bordspel leert jouw peuter al spelenderwijs kleuren te herkennen en te rangschikken. Laat hierbij je peuter één van de zes geïllustreerde platen uitkiezen. Elke plaat heeft een voorkant en een achterkant. De voorkant is in kleur, zodat je kind kan zien hoe het moet. De andere kant is zwart-wit. Hierop kan je kind zijn of haar eigen creativiteit loslaten. Plaats de plaat vervolgens in het speelbord, waarna je kind de veertig gekleurde stenen in het speelbord kan vastklikken. Door dit te doen oefent je kind ook nog eens de fijne motoriek.

Zoutlampen: dit is de reden waarom je er een wil hebben

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme