Dena: ‘Ik heb intens spijt van mijn dochters naam’

Persoonlijk Redactie 6 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Een naam kiezen voor je baby: negen maanden lang denk je erover na – en misschien zelfs wel voordat je zwanger werd. Uiteindelijk kies je dé naam en wordt je baby geboren. Maar dan heb je spijt, spijt van de naam van je baby.

Het is ook niet niks. Er zijn zoveel namen en hoe weet je nou welke de juiste is voor het kindje in je buik? op een gegeven moment hak je de knoop door en hoop je dat je geen spijt krijgt.

Spijt van de naam

Maar moeder Dena overkwam het toch. En zij heeft niet een beetje spijt, maar “intens veel spijt”, vertelt ze.

De naam past niet

Al vanaf het begin van de zwangerschap werden Dena en haar man het niet eens over de naam van hun dochter. Maar toen was daar het moment dat ze állebei enthousiast werden over een naam. Bibi, dát moest het worden. Na de bevalling schreef de verloskundige de naam op een poster. “Het is geen Bibi dacht ik, maar wat dan wel?”, zegt Dena.

Tweede naam als roepnaam?

Nog een nadeel: manlief was wél blij met de naam Bibi. Toch komen ze samen tot een oplossing, Bibi krijgt er tweede naam bij: Mae. “Dan konden we Mae altijd nog als roepnaam gebruiken.” En dát doet Dena. Haar man houdt het bij Bibi, net als de rest van de wereld.

Een nieuwe kans

Nu het meisje bijna naar de kinderopvang gaat, begint het weer te kriebelen bij de twijfelende moeder. “Dit is mijn kans om opnieuw te beginnen… Zullen we haar als Mae opgeven?”

Lees ook:

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme