Soixante-neuf minder awkward maken? 4 tips om dit standje te rocken in de slaapkamer

Relatie Gina Koninkx 5 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Bij het horen van het getal soixante-neuf beginnen de meesten te giechelen. Want je weet wel, dat is natuurlijk een seksstandje *hihi*. Niet iedereen is hier fan van, maar we kunnen je wel vertellen dat je met een aantal tips een geweldige ervaring zult beleven aan standje 69. Zo leer je zelfs je eigen lijf beter kennen, en dat van je partner.

Standje 69 zo fijn mogelijk ervaren

Het is een standje dat behoorlijk wat stellen overslaan in de slaapkamer, want: awkward. Maar dat hoeft het helemaal niet te zijn. Leg er om te beginnen wat minder druk op – letterlijk en figuurlijk.

1. Draai een kwartslag

Om de druk wat te verlichten, is de handigste methode om een kwartslag te draaien. Veel mensen denken dat de ene partner per se boven moet liggen en de ander onder. Echter kun je standje 69 ook heel goed doen als jullie allebei op je zij liggen. Hierdoor hoeft in ieder geval degene on top zich minder zorgen te maken over het volhouden.

2. Gebruik een vibrator

Net zoals bij vrijwel alle andere standjes, komt de vrouw niet snel klaar als haar clitoris niet gestimuleerd wordt. Daarom is het ook belangrijk om daar de aandacht op de leggen als je standje 69 doet met je partner. Ideaal is om een kleine vibrator achter de hand te hebben die jouw partner kan gebruiken. Hierdoor kan hij of zij zich daarnaast focussen op het handwerk.

Het kan ook andersom natuurlijk. Vind jouw partner het fijn jou met zijn of haar tong te stimuleren? Dan kunnen jullie daarnaast ook gebruik maken van een dildo.

Treat yourself; 5x de fijnste sextoys voor jouw plezier

3. Ontdek elkaars lijf

Standje 69 is bij uitstek het standje waarbij jullie op ontdekkingstocht kunnen gaan. Probeer te voelen wat je bij bepaalde handelingen voelt, en probeer ook te ontdekken waar jouw partner op een bepaalde manier op reageert. Hoe beter jullie je eigen lijf én het lijf van je partner leren kennen, hoe beter jullie seks overall zal worden.

4. Leg er minder druk op

Probeer dit standje echt als een uitdaging te zien. Heb plezier met elkaar en leg er niet te veel druk op. Met soixante-neuf kun je eindeloos experimenteren en je kunt elke keer een stapje verder gaan.

LEES OOK: Koppels die deze handeling uitvoeren tijdens de seks zijn gelukkiger

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen