Is je kind het sterrenbeeld Stier? Zo zit hij in elkaar

Kinderen Lisa van den Akker 27 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Sterrenbeelden kunnen iets zeggen over je persoonlijkheid, dat zul je waarschijnlijk wel weten. Maar wát zegt het dan precies over over je kind? Dit keer vertellen we je meer over het sterrenbeeld Stier. Dus is je kind geboren in de lente tussen 21 april en 20 mei? Lees dan gauw verder.

Als je sterrenbeeld Stier is ben je een aarde-teken. Dat betekent dat je ervan houdt om vaste grond onder je voeten te hebben: geen gekke fratsen. Stieren matchen het beste met Maagd en Steenbok, omdat zij ook van zekerheid en regelmaat houden en doorzettingsvermogen hebben. De Ram, Leeuw en Boogschutter zijn minder hun cup of tea. De felheid en plotselinge acties van deze vuurtekens vinden Stieren maar niks. Luchttekens (Tweeling, Weegschaal, Waterman) vinden het fijn om te praten en sociaal te doen. Van deze types kunnen Stieren veel leren. Terwijl Kreeft, Schorpioen en Vis (de watertekens) Stieren juist onzeker maken.

Wat als je kind sterrenbeeld Stier is?

Het zijn doordouwertjes, die kleine Stieren. Ze staan met beide benen stevig op de grond en zijn lastig van hun stuk te brengen. Springt de hele klas in de sloot? Jouw Stiertje niet hoor. Ze zijn wel wat lui af en toe: het ochtendritueel duurt eindeloos en het mag een wonder heten als jullie ergens op tijd verschijnen. Maar is je kind eenmaal goed op gang, dan dendert-ie door.

Toverwoorden

Geduld en vertrouwen zijn de toverwoorden. En waag het niet om het vertrouwen te beschamen, want dan wordt het verrekte hard werken om dat weer te herstellen. 
Vergeten en vergeven; daar zijn Stiertjes niet zo makkelijk in. Houdt je kind (meer nog dan gewoon) van zoetigheid en snoep? Zet die stroopwafels en dropjes maar op een kids proof hoge kast. Onverbeterlijke lekkerbekken zijn het. Doe daar je voordeel mee: zet ze een koksmuts op en geef ze een schort. Ze zijn namelijk de beste hulpjes in de keuken.

Alles wat je liever niet wilt weten over jouw sterrenbeeld


De zintuigen

Zintuigen van de Stier draaien overuren. Ruiken, voelen, proeven en aanraken: alles gaat door de mond en de vingers. Je kunt ze niet blijer maken dan met een zandbak vol speelgoed. Lekker wroeten in de aarde en spelen met de tuinslang. De moestuintjes van de AH zijn ook een schot in de roos. 
Gewoontedieren als het zijn, zitten ze niet op grote veranderingen te wachten. Ga je dus verhuizen, pak het dan voorzichtig aan met je Stierenkind. Fiets alvast samen langs jullie nieuwe huis en betrek je kind bij het inpakken van de dozen. 
Rituelen vinden ze prachtig en ze houden van traditie: elke vrijdag een tompouce eten, betekent écht elke vrijdag een tompouce eten. Als iets hen niet bevalt, reageren ze bokkig en kunnen ze ook heel koppig zijn.

Schatten uit de natuur

Met mooie stenen uit de natuur zijn ze erg blij en die bewaren ze als ware schatten.
 De rozenkwarts past wat dat betreft goed bij de Stier. Als ze verdrietig zijn worden ze door deze steen vanzelf weer vrolijk en ze vinden het helemaal geweldig om zo’n steen de hele dag in hun zak bij zich te dragen zodat ze hem de hele dag kunnen voelen. Beetje als een soort talisman. 
Met alleen thuis zijn doe je ze geen plezier. Geef ze een eigen knuffel, want dan kunnen ze daar al hun verhalen aan vertellen.
 Je kunt Stierenkinderen het beste vergelijken met een schildpad: ze komen langzaam op gang, lijken een tikkie sloom en onhandig. Maar pas op: dat is uiterlijke schijn. Net als de schildpad zijn ze intelligent en listig.

Kinderhoroscoop: dit kun je verwachten van jouw kind met sterrenbeeld Waterman

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme