Op zoek naar een gezinsauto? Van deze 7 worden vaders intens blij

Algemeen Thomas Aalderink 19 jun 2022
Leestijd: 6 minuten

Het is Vaderdag, en dus kijken we vandaag naar wat mannen belangrijk vinden. Dan kom je inderdaad al snel uit bij auto’s. Daarom vroegen we de mannen van Manners welke gezinsauto hun bloed sneller laten stromen.

Onze collega’s van Manners zijn dag in dag uit bezig om alles wat mannen willen weten te verzamelen. Van de tofste gadgets en stijlvolle kleding tot unieke horloges en uiteraard ook auto’s. Iedere man droom immers van een prachtige sportwagen.

Gezinsautos waar mannen gelukkig van worden

Ze zijn gelukkig ook realistisch en begrijpen dat een sportieve tweezitter niet handig is als je een gezin hebt. Gelukkig zijn er genoeg andere auto’s die aan hun eisen voldoen én toch geschikt zijn om twee, drie, vier en soms zelfs vijf kinderen mee te nemen. Op Vaderdag zetten ze voor Famme hun absolute favorieten op een rij.

1. De ultieme gezinsauto: Audi RS6 Avant

Wie een gezin heeft met twee of drie kinderen kan prima uit de voeten met een ruime stationwagen. Vandaar dat de Audi RS6 bij zoveel mannen op de eerste plek staat. Deze wolf in schaapskleren heeft genoeg ruimte voor een familievakantie, maar is wel rapper weg bij het stoplicht dan de meeste sportwagens. Daarnaast heeft hij een sportieve en vooral stoere look.

Audi RS6 Avant favoriete gezinsauto mannen
De Audi RS6 Avant Bron: Audi

Nadeel is wel dat zelfs het instapmodel Audi RS6 Avant begint bij bijna 200.000 euro. Voor een gemiddeld gezin gaat dat hem zeker niet worden. Gelukkig kost een gewone Audi A6 (hetzelfde model, maar dan een stuk minder opgepompt) bijna anderhalve ton minder. Nog steeds niet goedkoop, maar dan heb je wel een stijlvolle en praktische gezinsauto.

2. Range Rover

Hij is populair bij voetballers, influencers en filmsterren, maar ook bij familie-mannen die van auto’s houden. Hij is ruim, sportief en behoorlijk indrukwekkend om te zien. Daarnaast zit je lekker hoog waardoor je alles goed kan zien. Hij is misschien wat groot, maar dat levert wel veel bagage- en bewegingsruimte op. Door al die ruimte kun je bijvoorbeeld ook heel gemakkelijk je kleine uit een autostoeltjes halen.

Range Rover
De Range Rover Bron: Land Rover

Ook de prijs is behoorlijk groot. Een Range Rover kost al snel 150.000. Gelukkig is er een grote tweedehandsmarkt en zijn er ook alternatieven die wat beter betaalbaar zijn. De Range Rover Sport, Velar en Evoque zijn bijvoorbeeld aanzienlijk goedkoper, en doen het ook goed bij mannen.

3. Ford Focus

Heb je één of twee kinderen en vind je een stationwagen of SUV te groot? Dan biedt een hatchback uitkomst. Denk dan aan bijvoorbeeld de Volkswagen Golf, BMW 1-Serie, Audi A3 etc. Stuk voor stuk toffe auto’s, maar we willen de Ford Focus even apart uitlichten. Niet alleen om zijn looks, maar ook vanwege hoe hij rijdt. En dan hebben we het vooral over de Ford Focus RS. Een gezinsauto waar iedere man die van (sportief) autorijden houdt intens gelukkig wordt.

Ford Focus RS
De Ford Focus RS Bron: Ford

Met een prijs van 50.000 euro is hij een stukje goedkoper dan eerder genoemde auto’s. Daarnaast zijn er relatief veel tweedehands modellen op de markt. En anders kun je altijd nog voor de Focus ST-line gaan. Dit model is niet zo extreem als de RS, maar wel net even wat sportiever dan de gewone Ford Focus. Toch wat meer ruimte nodig? Er is ook station versie.

4. Gezinsauto voor grote gezinnen: Volvo XC90

Heb je vier of vijf kinderen, dan zijn bovenstaande auto’s geen optie. Je hebt dan echt meer ruimte nodig. Een MPV is dan een mogelijkheid, maar daar krijgen de meeste mannen het niet warm van. Gelukkig zijn er SUV’s zoals de Volvo XC90 die er prachtig uitzien én plaats bieden voor tot wel zeven passagiers. Daarnaast staat Volvo erom bekend dat ze sterke en enorm veilige auto’s maken, dus je kroost is ook nog eens goed beschermd.

Volvo XC 90 favoriete gezinsauto mannen
De Volvo XC 90 Bron: Volvo

Het is bijna een tank, en dat zie je ook terug in de prijs. De Volvo XC90 begint bij zo’n 90.000 euro. Gelukkig kosten oudere tweedehands modellen een stuk minder. Mocht je de XC90 wel wat vinden, maar mag het wel een stukje kleiner? Kijk dan ook eens naar de XC60 of de XC40 (waarvan ook een volledig elektrische variant is).

5. Tesla Model X

Zoek je een gezinsauto die ongekend rap is, ruimte heeft voor vijf kinderen en volledig elektrische is. Dan is er niet veel keuze. Eigenlijk komt dan alleen de Tesla Model X in aanmerking. Aan de looks moet je misschien even wennen, maar het is wel een hele interessante gezinsauto. Zeker voor mannen, want de snelste versie gaat in 2,6 seconde van 0 naar 100 kilometer per uur.

Tesla Model X Plaid favoriete gezinsauto mannen
De Tesla Model X Plaid Bron: Tesla

De Tesla Model X is echter niet alleen snel, maar ook praktisch. Zo heeft hij vleugeldeuren waardoor je makkelijk kunt in- en uitstappen. Die extra ruimte is ook handig als je een baby of kind in de auto wil zetten. Die luxe komt echter wel met een prijskaartje. De goedkoopste versie van de Tesla Model X kost al snel 100.000 euro. Gelukkig is er nu ook de Model Y. Deze is beter betaalbaar, maar ook wat kleiner.

6. Elektrische gezinsauto: Ford Mustang Mach-e

Wie een elektrische SUV zoekt en de Tesla Model X te duur (of niet mooi) vindt, heeft ook nog genoeg andere opties. Auto’s zoals de Jaguar i-Pace, Audi e-tron, Skoda Enyay, Kia EV6 en de Ford Mustang Mach-e. Die laatste lichten we even extra uit vanwege zijn looks. Hij heeft een net iets sportiever randje dan de andere elektrische SUV’s die we net opnoemden.

Ford Mustang Mach-e
Bron: Ford

Deze stijlvolle en volledig elektrische SUV kost met een vanafprijs van ongeveer 60.000 euro een stuk minder dan een Tesla Model X. Mocht je een kwart minder willen uitgeven, bekijken dan ook zeker even de Kia EV. Deze auto is namelijk uitgeroepen tot auto van het jaar.

7. Volvo V60

De stationwagen blijft toch wel de ultieme gezinsauto. Daarom tot slot nog even wat aandacht voor deze modellen. Er is namelijk genoeg keuze. We noemden eerder al de Audi RS6, maar ook BMW, Mercedes en andere merken maken hele gave stationwagens. Eén van onze favorieten is dan toch de Volvo V60. Een stijlvolle en tijdloze auto die ideaal is voor het gehele gezin.

Volvo V60 favoriete gezinsauto mannen
De Volvo V60 Polestar Engineerd Bron: Volvo

Het liefste gaan we dan wel voor de V60 Polestar Engineerd. Dit is de ultieme versie van de V60 en kost je ruim 70.000 euro. Een gewone V60 heb je gelukkig al voor iets meer van de helft van dat bedrag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen