Op deze manier snijd je een taart altijd in perfect gelijke stukken

Eten Susan Dalstra 29 jun 2017
Leestijd: 1 minuut

Van die dingen die je als volwassene opeens wordt geacht te kunnen: een taart in perfecte stukken aansnijden. Een bijna onmogelijke taak, want hoe geef je iedereen een gelijk stuk zonder dat je te weinig/teveel overhoudt terwijl al die hongerige ogen op je vingers kijken?

Perfect gelijke stukken

Daar hebben we nu een briljante hack voor gevonden. De Australische bakker Katherine Sabbath deelde eerder deze maand op haar Instagram hoe ze een taart in perfecte stukken snijdt. Waarschijnlijk niet zoals je gewend bent, maar wel heel slim gevonden. Want in plaats van de taart in traditionele driehoekjes te snijden, snijdt ze de taart horizontaal in delen op om die delen vervolgens weer onder te verdelen in rechthoekige stukken. Uiteindelijk haalt ze maar liefst 30 stukken uit één taart.

Klinkt gek, maar als je het filmpje bekijkt, begrijp je het meteen:

Zo krijg je heel verantwoorde stukken taart – en als je het toch te weinig vindt, kun je altijd nog teruggaan voor een extra stukje. Met deze manier van snijden hou je namelijk gegarandeerd taart over. 😉 En neem vooral even een kijkje op Katherine’s Instagram want daar vind je de prachtigste bak-creaties.

Het hoeft niet altijd perfect: deze 11 verjaardagstaarten zijn faliekant mislukt en daar worden we erg vrolijk van. 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Katherine Sabbath

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme