Ouders verwerken een miskraam door deze bijzondere tatoeages

Body Valéry de Voijs 5 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Veel ouders vinden na een miskraam troost in het zetten van een tatoeage. Iedere ouder die zijn zoon of dochter heeft verloren zal erkennen dat het belangrijk is om de herinneringen aan hun kind te koesteren. Dit kan op verschillende manieren.

Een mooi idee om de herinnering aan je kind vast te leggen is bijvoorbeeld door het zetten van een tatoeage. Deze tatoeages representeren op een mooie manier het verlies van een kindje door een miskraam of stilgeboorte.

Mooie tatoeages om een miskraam te verwerken

Het zetten van een tatoeage kan een prachtige manier zijn om de verwerking van een miskraam of stilgeboorte te verwerken. Door een afbeelding of tekst te laten tatoeëren zul je permanent een verbinding maken met de aangrijpende gebeurtenis. Want ook al is het verliezen van je kindje niet iets waar je dagelijks aan herinnerd wil worden; toch kan de tatoeage je het idee geven dat je je zoon of dochter dicht bij je draagt. Op deze manier kan de gebeurtenis ook troost of kracht geven. Deze bijzondere tatoeages zijn gezet naar aanleiding van een miskraam of stilgeboorte.

Tatoeages van olifantjes

Veel ouders laten een tatoeage zetten van een dier. Vlinders of vogels komen regelmatig voorbij. Maar ook dieren als giraffe of olifantjes zijn populair. Deze moeders lieten bijvoorbeeld tatoeages zetten van olifantjes.

Tattoos van regenbogen

Tatoeages van regenbogen zijn een mooie manier om de heftige gebeurtenis van een miskraam of stilgeboorte te verwerken. Zowel kleurrijke als zwarte tattoos kunnen mooi staan.

Tatoeages van vogels

Sommige ouders die hun kindje hebben verloren, willen de herinneringen bij zich dragen door een tattoo van een vogeltje bij zich te dragen.

Tatoeages van line art

Of je nu een fan bent van tatoeages of niet; het blijft een mooi idee om een afbeelding op je huid te laten tatoeëren die jou je kindje laat koesteren.

Bijzondere verbintenis: laat je inspireren door deze cute couples tattoos

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme