Dit zijn de meest opvallende babynamen van influencers

Babynamen Julia van Buuren 6 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Influencers zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit de samenleving. Ze zijn zelfs zo populair dat de babynamen die zij kiezen voor hun kinderen, in populariteit stijgen. En die namen zijn vaak bijzonder opvallend.

Voornaamexpert Gerrit Bloothooft van de Universiteit van Utrecht legt aan het AD uit dat inspiratie voor een babynaam overal vandaan kan worden gehaald, dus ook bij influencers. “Ze volgen mensen op sociale media, ze zien bekende personages uit films of zien beroemdheden op tv. Influencers hebben zich daar tussen gewrongen”, vertelt hij.

Unieke babynaam

Influencers hebben een groot bereik en de babynaam die zij kiezen is daardoor gelijk bekend bij een groot publiek. En wat blijkt? Ze kiezen vaak voor een opvallende babynaam, die niet veel voorkomt.

5x de meest opvallende babynamen van influencers

Laat je inspireren door deze opvallende en unieke babynamen.

1. Nówie

Op 9 januari 2022 werden zangeres en influencer Famke Louise en haar partner Denzel Slager ouders van hun zoontje Nówie Storm Slager. Dit heeft ervoor gezorgd dat deze unisex babynaam enorm populair is geworden. De naam betekent ‘nieuw’ of ‘vriend’ en heeft een Engelse en Slavische herkomst.

2. Jagger

Influencer en fashion stylist Lizzy van der Ligt en haar vriend Yuki Kempees werden op 7 februari 2021 ouders van hun dochtertje Jagger Kempees. Het is oorspronkelijk een Engelse naam en is afgeleid van de achternaam Jagger. Rolling Stones’ Mick Jagger heeft hier een grote invloed op gehad. De naam betekent ‘jager’, ‘marskramer’ of ‘verkoper’.

3. Djoah

Kelly Beukers is een bekende influencer en moeder van drie zoontjes. Haar jongste zoon werd in 2023 geboren en kreeg de naam Djoah Rory Turubassa. De naam Djoah is unisex en wordt alleen aan kinderen in Nederland of België gegeven. Het lijkt erg op de Hebreeuwse naam Joah, wat betekent ‘God is zijn broeder’.

4. Nami

Youtuber Dylan Haegens en zijn vrouw Marit Haegens kregen in 2023 een dochtertje met de naam Nami. Dit betekent ‘golf’ in het Japans. Hiermee blijven ze mooi in thema, want de namen Dylan en Marit betekenen ‘zoon en dochter van de zee’, hoe leuk is dat?

5. Loua

Kae Sutherland werd, samen met haar vriend Diego, in 2018 ouder van haar dochtertje Loua Mae Ferreira Teixeira. Hierdoor is de naam Loua een stuk populairder geworden. De naam Loua is afgeleid van de naam Luna, dit betekent ‘maan’ in het Latijns.

10 x Nederlandse influencer mama’s om te volgen op Instagram

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen