Opgebiecht… Ik had het liever bij één kind gehouden  

Persoonlijk Vera Guldemeester 6 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

In de rubriek Opgebiecht… komt er elke week een moeder of vader aan het woord met iets wat zij willen opbiechten. Of ze nou iets is over vroeger, over hun kind of over het ouderschap. Deze ouders hebben allemaal iets met elkaar gemeen en dat is dat ze iets willen opbiechten.

Deze week spreken we met Madelon (38). Madelon had het liever bij een kind gehouden. 

Liever één kind

“Mijn eerste kind, een meisje, was ontzettend rustig, lief en gezellig. Na drie jaar wilden mijn man en ik proberen om nog voor zo’n, in ons ogen, perfect exemplaar te gaan. Toen het na negen maanden eindelijk gelukt was om zwanger te raken, merkte ik gelijk al dat het een heel ander soort zwangerschap was. 

Gekneusde ribben

Zeker aan het einde van de zwangerschap was het geen pretje meer. De baby, een zoon, trapte ontzettend hard. Dit was ik helemaal niet van mijn dochter gewend. Die trapte wel, maar niet zo wild. Het werd zelfs zo erg dat ik op het einde gekneusde ribben had. Op dat moment wist ik al, dat het een ander kind zou worden dan onze eerste. 

Waar onze dochter in het begin alleen maar wakker werd voor een flesje, wilde onze zoon direct alles van de wereld zien. Slapen? Echt niet! Hij sliep misschien vier uur op een dag. Ik dacht dat ik gek werd. Hierdoor waren vooral de nachten heel heftig. Mijn man en ik konden op een gegeven moment niet meer uit onze ogen kijken, zo moe waren we. Ik ben zelfs een keer tijdens het koken in slaap gevallen. 

Terror peuter

Inmiddels is onze baby gegroeid en na een terror dreumes te zijn, is het nu een terror peuter. Hij is heftig, niet normaal. Hij staat altijd ‘aan’. Een middagdutje? Dat heeft hij misschien maar drie keer in zijn leven gedaan. Ook ben ik al bij meerdere artsen geweest maar keer op keer zeggen ze, dat er niets met hem aan de hand is, hij heeft gewoon veel energie. Niet alleen is dat zwaar voor ons, maar ook voor onze dochter.

Waar onze dochter netjes en lief aan het kleuren is, komt onze zoon met een stift aan en verpest haar tekening binnen een seconde. Zijn gedrag heeft al voor veel problemen gezorgd. Nu al, laat staan hoe het wordt als hij ouder is. Ik maak me nu al zorgen

Liever bij een kind gehouden

Ik vind het erg om te zeggen, maar ik had het liever bij een kind gehouden. Ik weet zeker dat we dan een veel leuker en makkelijker leven hadden gehad, dan dat we nu hebben. Ook weet ik dat onze dochter dan een leuker leven had gehad. Mijn man en ik praten er geregeld over, over het ‘wat als’, maar we weten natuurlijk ook dat we het niet terug kunnen draaien. We hopen alleen maar dat hij rustiger en liever gaat worden, dat is alles wat ik op dit moment wil.”

Opgebiecht… ‘Ik laat mijn dreumes vaak te lang in zijn poepluier lopen’ 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen