De Teletubbies bestaan 25 jaar: dit is wat jouw kind ervan leert

Algemeen Demi de Boer 31 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

De lachende zon, de vrolijke poppen en het groene landschap. De Teletubbies zijn de beste tv-vriendjes van veel kinderen. Het programma bestaat inmiddels al 25 jaar en dat konden wij, op de redactie van Famme, niet aan ons voorbij laten gaan.

Het lijkt misschien een heel simpel programma, maar de Teletubbies zijn super leerzaam voor kinderen. Het is programma is er namelijk op gericht om kinderen aan te moedigen en te helpen met het ontwikkelen van vaardigheden. Doordat het programma veel gebruik maakt van herhaling is het bij kinderen heel geliefd. Zij houden namelijk (in tegenstelling tot volwassenen) van herhalen, herhalen, herhalen. Juist door veel herhaling leren zij.

Dit leert jouw kind van de Teletubbies

Deze tien dingen kan jouw kind leren van de Teletubbies.

1. Lachen

Teletubbies houden van lachen en giechelen, net als jonge kinderen. Dit doen ze dan ook veel in de serie. Kinderen kunnen zich in hierin herkennen en het zal hen leren dat lachen fijn en goed is.

2. De eerste woordjes

De stemmen van de Teletubbies zijn gebaseerd op de eerste woordjes van kinderen. Dit helpt de kinderen om meer zelfvertrouwen te krijgen om te praten.

3. Samen spelen

Teletubbies houden van elkaar en geven elkaar super veel knuffels in het programma. Jonge kinderen doen dit gedrag mogelijk na en zullen leren om ook knuffels te geven als teken van liefde.

4. Luisteren en reageren

Ook helpt het programma kinderen met luisteren naar geluiden en taal. Uiteindelijk zullen kinderen dit nadoen. Daarbij helpen de Teletubbies ook bij het begrijpen van non-verbale tekenen.

5. Actief zijn

Teletubbies zijn erg actief, dit laat aan kinderen zien dat bewegen leuk is.

6. Jezelf zijn

Daarnaast moedigen ze kinderen aan om zichzelf te uiten door te dansen, zingen en creatieve activiteiten.

7. Communiceren

De taal van de Teletubbies helpt de kinderen om zichzelf te kunnen uiten. Het gaat er om dat kinderen leren communiceren met vertrouwen. Ze worden uitgedaagd om te antwoorden op bepaalde vragen in het programma, door het langzame tempo van de show heeft je kind hier genoeg tijd voor.

8. Coördinatie

Kinderen vinden het leuk hoe er gedanst en bewogen wordt door de vrolijke Teletubbies. Dit moedigt de kinderen aan om te dansen, te zingen en spelletjes te spelen. Dit is goed voor het zelfvertrouwen en welzijn van een kind.

9. Op onderzoek uit

Kinderen zijn creatief en houden ervan om op onderzoek uit te gaan. Precies zoals de Teletubbies.

10. Elkaar begrijpen

Teletubbies moedigen kinderen aan om signalen te begrijpen en erop te reageren. Zoals tellen en het herkennen van vormen en patronen.

Deze kinderspelletjes zijn naast gezellig ook nog eens heel erg leerzaam

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme