Valéry de Voijs
Valéry de Voijs Persoonlijk 1 feb 2022
Leestijd: 4 minuten

Tessa (36) is na zes jaar eindelijk zwanger, maar niet van haar partner

Als jij en je partner een kinderwens hebben, zul je er alles aan doen om die wens in vervulling te laten gaan. Het is dan ook frustrerend als het niet lijkt te lukken om zwanger te worden. Zo was dat ook bij Tessa (36) het geval.

Tessa is na zes jaar eindelijk zwanger. Maar de manier waarop had ze niet verwacht.

Ik kon mijn moederwens niet negeren

“Nick had al twee kinderen toen ik hem ontmoette. Hij stond er dus niet echt om te springen om voor een derde keer vader te worden. Maar ik kon mijn moederwens niet negeren. Ik heb altijd geweten dat ik graag moeder wilde worden en daar was ik meteen open en eerlijk over.

Na veel goede gesprekken en een korte break tussen mij en Nick, besloten we toch om ervoor te gaan. We spraken af dat ik met de anticonceptiepil zou stoppen, en dat we het op z’n verloop zouden laten gaan. We hadden immers geen haast. Ik was net dertig, en we hadden voor mijn gevoel nog genoeg tijd.

De eerste twee jaar gebeurde er niet veel. Omdat ik voor m’n werk veel reisde, dacht ik dat m’n lichaam in een soort van ‘stressmodus’ stond en dat het misschien daarom niet lukte. Ik maakte wat aanpassingen in m’n werk en zorgde ervoor dat ik minder heen en weer hoefde te vliegen. Zonder jetlags zou het vast beter gaan, dacht ik nog.

Zou ik dan onvruchtbaar zijn?

Een jaar later werd ik toch nieuwsgierig. Zou ik dan onvruchtbaar zijn? Nick is al vader, dus aan hem kan het niet liggen. Ik voelde me verward en schuldig. Eerlijk gezegd schaamde ik me ook een beetje. Ik stond in m’n familie bekend als de ‘gezondheidsguru’ en nu was er iets mis met me. Totale onzin natuurlijk, maar zo voelde ik me.

Toen ik het eindelijk bespreekbaar maakte bij een goede vriendin, drong zij erop aan dat ik een vruchtbaarheidstest moest doen. Hoewel ik er geen fan van was, heb ik dat uiteindelijk wel gedaan. M’n baarmoeder, eierstokken en vagina werden onder de loep genomen. Letterlijk. Toch kwamen daar geen afwijkende dingen uit. “Het zal de stress wel zijn”, werd door mijn omgeving gezegd.

Stress was er wel, ja. Vooral toen de tijd verstreek en ik al mijn vriendinnen en jongere zusjes wél moeder zag worden. Ik had geen vertrouwen meer in m’n lichaam. Niet in Moeder Natuur. En al helemaal niet in Nick. Ik maakte mezelf helemaal gek. Ik ging zelfs twijfelen of Nick in het geheim zichzelf had laten behandelen.

Ik ben toen de fout in gegaan

Nick werd gek van mijn gedrag, en we besloten om een korte tijd uit elkaar te gaan om elkaar even wat rust te geven. Hij is toen naar zijn beste vriend gegaan, en ik bleef in ons appartement. De emoties en eenzaamheid werden me te veel en ik ben toen de fout in gegaan. Ik kwam namelijk een oude flirt tegen. Een jongen waar ik het in mijn studententijd heel leuk mee had. Hij was weer net vrijgezel, en ik vertelde hem over mijn break. Diezelfde avond ben ik bij hem thuis beland. Van het één kwam het ander en voor ik het wist lagen we in bed. Omdat hij uit een lange relatie kwam, en ik al jaren alleen met Nick was geweest, hadden we geen condooms bij de hand. We hebben het toen onveilig gedaan.

Ondertussen hadden Nick en ik het contact weer langzaam opgepakt. We belden vaker en gingen weleens wandelen. Intiem waren we nog niet geweest. Toch werd ik een aantal weken later niet ongesteld. Ik was wel vaker een paar dagen overtijd, dus ik dacht er niet veel achter. Wanneer ik op een nacht op m’n buik ging liggen, voelden m’n borsten ontzettend pijnlijk aan. De dag erna heb ik meteen een test gedaan. Ik had het staafje nog maar net uit de urine gehaald, wanneer er twee streepjes zichtbaar waren. Later bleek dat ik al vijf weken zwanger was.

Zwanger, twee vaders

Het was de moeilijkste keuze die ik ooit heb moeten maken. Ik heb namelijk geen gevoelens voor de vader van mijn baby, maar ik ben toch verliefd. Verliefd omdat ik eindelijk moeder word. Verliefd op de baby in m’n buik. Verliefd op m’n lichaam. Ik heb het Nick natuurlijk eerlijk verteld. Hij is zelf tijdens onze break ook de fout in gegaan, dus het zou hypocriet zijn als hij het mij zou kwalijk nemen. De vader van mijn kind, Nick en ik hebben met z’n drieën afgesproken en de situatie besproken. Zoals het er nu naar uitziet, krijgt m’n kind in ieder geval twee hele lieve papa’s. ”

Tessa’s wens is in vervulling gegaan, maar het kan soms ook anders verlopen. Shelly bleek onvruchtbaar te zijn. Toch is ze er achteraf heel blij mee. Hier lees je haar hele verhaal.

Charissa (41): ‘Ik kon wel door de grond zakken van schaamte!’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme