5x Tips om een geslaagde foto van je kind te maken

Kinderen Valéry de Voijs 23 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Je ziet het waarschijnlijk helemaal voor je: een mooie foto van het hele gezin waarop iedereen lacht. Het idee is heel leuk, maar iedere moeder weet dat het in reality heel anders zal gaan. Met deze tips zul jij je kinderen toch echt lachend op de foto krijgen.

Vooral handig voor als je nog een foto wil maken voor die kerstkaart.

Een geslaagde foto van je kinderen

We’ve all been there: je kinderen zien er op hun paasbest uit en jij denkt dat het gezellig is om dat momentje even vast te leggen. Leuk voor de gram, voor je ouders, of voor die geplande kerstkaart. Goed idee, maar je kinderen kunnen daar heel anders over denken. Met deze tips vergroot jij de kans om er toch nog een mooie foto van te maken.

1. Laat je kinderen zelf hun kleren uitzoeken

Jij kunt misschien wel een leuk thema in je hoofd hebben en de mooiste outfits voor je kinderen uitzoeken, maar wellicht hebben je kids helemaal geen zin in die bow tie of mooie jurkje. Laat ze zelf hun outfit uitzoeken, en ze zullen zich veel meer op hun gemak voelen. Zij comfortabel; jij blij. Win win.

2. Kies het juiste moment

Jij kent je kinderen het allerbeste. Je zult vast precies weten wanneer ze hangry of moe zijn. Ook wanneer ze net wakker zijn zullen ze geen zin hebben om te poseren. Plan het fotomoment ‘s ochtends of in de namiddag wanneer ze uitgerust zijn.

3. Laat ze veel lachen

Het belangrijkste is dat je kinderen plezier hebben. Laat ze lekker lachen en stress niet om de foto. Als jij relaxed bent, zijn zij dat ook. Ook al wordt de foto niet perfect, wedden dat hun oprechte lach alles goed komt? De spontane foto’s zijn immers altijd het leukst.

4. Snacks, snacks en nog meer snacks

Vooral wanneer je een professionele shoot gepland hebt kan de foto nog weleens veel tijd in beslag nemen. Zoals iedere moeder weet: met een hongerig kind valt niets te beginnen. Zorg dus dat je voldoende snacks bij je hebt om je kinderen mee zoet te houden.

5. Speelgoed

Je kinderen stijf laten poseren zal waarschijnlijk geen leuke foto opleveren. Wil je de foto pakkend en interessant maken? Zorg dan voor speelgoed of andere props. Geef ze wat te doen en maak ondertussen zoveel mogelijk foto’s.

 

10 fotoideeën met je newborn die niet mogen ontbreken in je fotoboek

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme