Valéry de Voijs
Valéry de Voijs Kinderen 20 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

5x tips om geld te besparen tijdens jouw bezoekje aan Disneyland

Een uitstapje naar Disneyland: voor veel gezinnen staat deze activiteit op het to-do lijstje deze zomer. Een bezoekje aan dit pretpark is natuurlijk heel leuk, maar kan behoorlijk duur uitvallen – zeker wanneer jij een groot gezin hebt. Wellicht kunnen deze handige tips helpen om jouw dagen nét iets minder duur te maken.

Want laten we eerlijk zijn. Disneyland is onwijs leuk, maar zeker niet goedkoop.

Geld besparen tijdens je trip naar Disneyland

Een bezoekje aan Disneyland kan behoorlijk duur uitvallen. Denk aan entreetickets (238 euro voor een vierdaagse entree ticket voor kids), hotelkosten, eventuele parkeerkosten, en dan hebben we het nog niet eens over maaltijden, snacks en souveniertjes.

Verblijf in een non-Disney hotel

De Disneyhotels kunnen wel heel mooi en praktisch zijn, maar goedkoop is een overnachting niet. Jij kan dus wel zeker geld besparen door in een non-Disneyhotel te verblijven. Zo kun je bijvoorbeeld overnachten in het vrolijke Grand Magic Hotel, op zo’n tien minuten rijden van het park. Of wat dacht je van dit B&B Hôtel op zo’n 30 kilometer rijden van Disneyland? Zo zijn er nog tal van andere opties in de buurt, en de meeste hotels bieden gratis shuttle services aan.

Eet maaltijden in je verblijf

De kosten voor maaltijden kunnen behoorlijk oplopen tijdens jullie verblijf. Toch zijn er genoeg mogelijkheden om hier wat geld op te besparen. Zo kun je bij het uitkiezen van jullie verblijf, kiezen voor een appartement met keuken, zodat jullie ’s ochtends en eventueel ’s avonds in het verblijf kunnen eten. Ook kun je snacks meenemen om tussen de middag goedkoop te snacken.

Ga niet iedere dag naar het park

Een midweek Disneyland klink heel gezellig, maar zal gegarandeerd behoorlijk vermoeiend zijn. In plaats van entreetickets voor vier dagen, kun je er ook voor kiezen om twee dagen naar het park te gaan, en de andere dagen in het hotel of appartement te spenderen. Zo zijn er veel activiteiten in de buurt van Disneyland, zoals zwembaden, dierenparken of kindvriendelijke musea.

Ga niet in het hoogseizoen

Klinkt wellicht heel logisch, maar desalniettemin een handige tip wanneer jij kosten wil besparen tijdens je bezoek aan Disneyland. Het hoogseizoen (zomervakantie, Franse vakantiedagen en tijdens kerst en nieuwjaar) zijn nu eenmaal een stuk duurder dan de rest van het jaar. Een bezoekje tijdens het voor- of najaar kan dan veel geld schelen.

Koop souvenirtjes buiten het park

Iedereen weet dat souvenirtjes onwijs duur zijn. Vooral wanneer jij deze in het Disneyland park koopt. Wanneer jij je kinderen (en jezelf) wil verwennen met leuke souvenirtjes, kun je dus het beste even online kijken. Vaak betaal je online namelijk veel minder. Om een voorbeeld te geven: de schattige speciale Minnie oortjes kosten in het park 200 euro, terwijl je ze online koopt voor 176 euro. Scheelt weer.

10x redenen om Disneyland Paris te bezoeken met je peuter of baby

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme