6x dingen die je helpen om een gelukkig huwelijk te behouden als je kids hebt

Relatie Redactie 8 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Het huwelijksbootje instappen is zo moeilijk niet maar vervolgens een happy marriage onderhouden mét kids kan best een uitdaging zijn. De kinderen komen direct op nummer één te staan maar het is net zo belangrijk dat jij en je partner elkaar op nummer één laten staan. Deze zes tips helpen jou en je partner om een gelukkig huwelijk te behouden wanneer jullie kinderen hebben.

Die kleine dondersteentjes worden namelijk ook vrolijk van een blije papa en mama.

1. Sex(y) time

Maak genoeg tijd vrij om seks te hebben met je partner. Veel ouders hebben steeds minder vaak seks nadat ze kids krijgen. Na een gebroken nacht en lange dag op werk kruip je moe je bed in en geef je je partner eigenlijk geen aandacht meer. Tóch is het belangrijk dat jullie daar wel tijd voor vrij maken. Zie het net zoals met sporten. Als je er geen tijd voor vrij maakt, gebeurt het ook niet.

2. Plan avondjes uit in

Blijf avonden uit voor jullie zelf plannen. Ongeacht hoe oud of jong jullie kids ook zijn en hoeveel jullie er ook hebben. Plan bijvoorbeeld één keer per week wat in samen of desnoods één keer in de twee weken. Regel een vaste oppas voor die momenten zodat jullie ook echt buiten de deur wat kunnen gaan doen. Om het extra leuk te maken kun je afspreken dat jullie om en om een date regelen voor elkaar.

3. Geef jullie huwelijk prioriteit

Je kinderen staan ongetwijfeld op nummer één maar zorg dat je huwelijk net zo veel prioriteit krijgt als je kids. Je kinderen altijd op nummer één zetten kan ten koste gaan van jullie huwelijk en dus ook desastreuze gevolgen hebben (ook voor je kinderen). Al helemaal als jullie kids ouder worden en het huis weer van jullie twee is is het wel zo fijn als na al die jaren jullie huwelijk nog werkt.

4. Blijf samen lachen

Veel mensen vinden humor een belangrijk aspect binnen hun relatie. Is het ook. Zorg ervoor dat jullie samen lekker kunnen blijven lachen. Dit straalt af op jullie relatie maar ook op jullie kids en daar worden zij op hun beurt ook weer blij van.

5. Communiceer met elkaar

Dat klinkt misschien heel logisch maar het is moeilijker dan je denkt. Probeer echt tot de kern te komen bij elkaar en blijf met elkaar in gesprek gaan. Over frustraties, wat je mist binnen jullie relatie maar ook wat je juist fijn vindt aan de ander. Zo raak je elkaar in ieder geval niet kwijt. Communiceren is de key.

6. Praat na een ruzie

Ieder koppel heeft wel eens ruzie met elkaar en dat is helemaal niet erg. Soms gaat het om kleine dingen soms om wat grotere. Er zijn ongetwijfeld tal van dingen waarover jij en je partner het echt niet eens zijn met elkaar maar probeer in dat geval wel naar elkaar te blijven luisteren. Praat na een ruzie met elkaar zodat jullie snel weer door kunnen.

10 geheimen van een goeie relatie – met kinderen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme