10 geheimen van een goeie relatie – met kinderen

Kinderen Muriel Oonincx 30 mrt 2018
Leestijd: 4 minuten

Smoorverliefd, verloofd, getrouwd… en toen kwamen de kinderen. En het hele spel veranderde. Zet het verleden zonder kids en jij & ik dus maar even opzij en houd je aan de gouden regels van een goeie relatie mét kinderen.

Relatie met kinderen

We helpen je een handje.

1. Zet je partner op de eerste plaats

Elke gezonde relatie is er een waar de ouders elkaar voorop zetten en dan pas de kinderen. In plaats van met een vermoeid gezicht je man aan te kijken als hij binnenkomt met een blik van ‘zo nu ben ik gaar, neem jij het over’ of erger nog hem te negeren en je focus bij je kinderen te houden, kun je hem beter begroeten met een dikke, vette kus. Liefdevolle ouders maken gelukkige kinderen.

8 vragen die je jezelf zou moeten stellen in een relatie

2. Vertel hem niet wat ‘ie moet doen

Vrouwen hebben nogal eens de neiging om de man te vertellen hoe hij het moet aanpakken met de kinderen. ‘Nee, dat moet je zo doen’ of ‘laat mij maar’ zijn geen stimulerende uitspraken. Vast, je weet het beter en voedt de kinderen net wat meer op dan hij, maar liefde is je man zijn ding met de kinderen laten doen en af en toe even op je tong te bijten als het anders gaat dan anders.

Deze 3 simpele (dagelijkse) dingen zorgen voor gelukkige kinderen

3. Sport

Door samen actief bezig te zijn, i.e. wandelen, fietsen, tennissen, wat jullie ding ook is blijf je naast gezond ook samen ervaringen opdoen. De boost endorfine die je ervan krijgt geeft ook nog eens een portie goesting (zoals de Belgen dat zo mooi zeggen) naar elkaar. Met de kinderen actief bezig zijn versterkt ook nog eens de band als gezin.

4. Wees positief

Een gelukkige relatie hangt direct samen met de mate waarin je positief op elkaar reageert. ‘Goh, vertel me meer’ of ‘Ja, je hebt gelijk’ helpen om elkaar aantrekkelijk en leuk te blijven vinden, blijkt uit onderzoek.

11 manieren om voortdurend aan je relatie te schaven

5. Wees een front, overal en altijd

Door elkaar te supporten, bij de kinderen, maar ook bij anderen toon je respect en liefde voor elkaar. Ook al ben je het niet altijd eens met wat hij zegt of belooft aan de kinderen. Door hem ‘af te vallen’ breek je een stuk af van het overwicht dat je beide als ouders hebt. Je wil dat dat de kinderen weten dat er met jullie niet te sollen valt.

6. Je bent nog altijd eerst geliefden

Ik zat deze week koffie te drinken met een vriendin en die zei heel treffend: ‘Wij hebben het heel erg leuk met elkaar en doen veel zonder de kinderen, waardoor we ook leuke ouders zijn en met elkaar extra genieten’.

Haar Facebook posts (Feestboek zoals ze het zelf noemt) tonen exact dat beeld. Feestjes en uitjes met zijn tweeën en heerlijke vakanties met zijn vieren. Bij ons thuis wil het nog wel eens te veel om de kinderen draaien. Als de kinderen het leuk hebben, hebben wij het leuk.

Doe meer samen en nee dat is geen tv of een film kijken samen tenzij het een spannende oehlala film is om de goesting (daar is ‘ie weer) wat op te poken!

Ai, die bekende sleur! 10 x tips om je relatie te verbeteren

7. Flirt

Een beetje flirten en kussen en knuffelen waar de kinderen bij zijn is goed voor de kinderen. Ze zien dat jullie elkaar lief vinden en niet alleen politieagent zijn voor hen. En het houdt jullie intimiteit in het dagelijkse leven op peil.

8. Geef elkaar veel complimenten

Onderzoek toont aan dat gelukkige stellen elkaar vijf complimenten geven tegenover 1 negatieve opmerking. Hier geldt ook het effect van de positieve of negatieve spiraal. Hoe meer je op elkaar hebt aan te merken des te lastiger het wordt om elkaar nog leuk te gaan vinden.

9. Maak van seks prioriteit

Het gekke is dat seks in het begin van een relatie onbesproken vanzelf gaat en het zorgt voor baby’s. Win win dus. Jammer wel dat diezelfde babies die kindjes worden er mede voor zorgen dat de seks op een laag pitje komt te staan. Zeker bij vrouwen, zo bleek uit een rondvraag in mijn vriendenkring.

Volgens diverse seksuologen en therapeuten is seks de lijm in je relatie. Maak er daarom prioriteit van. Besteed de kinderen vaker uit, doe de slaapkamer op slot en Just do It! Een vriendin van me zei het heel mooi: Hoe meer je het doet hoe meer zin je krijgt en doe vooral niet al te ingewikkeld en begin met quicky’s.

10. Doe je eigen ding

Naast het ondernemen van activiteiten met je gezin en je partner is het net zo belangrijk om nog een eigen leven te hebben. Niemand is hetzelfde en ieder individu heeft zo z’n eigen hobby’s en interesses en het is goed om dat voor jezelf te houden.

Wees dus af en toe wat ‘egoïstischer’ en kies voor jezelf. Wat dat is? Dat mag jij dus zelf bepalen. Al ga je kantklossen…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme