Na regen komt zonneschijn! 5x tips tegen die herfstdepressie

Mind Valéry de Voijs 3 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Oei! Dat ging snel voorbij, maar all good things come to an end, nietwaar? Als jij ook zo tegen de herfst opziet, hebben wij wat fijne tips om je toch happy te voelen (ook als het eerder donker wordt en de regen tegen je raam tikt).

Eigenlijk zijn de symptomen van een herfstdepressie hetzelfde als die van een winter- of zomerdepressie: dat sombere depri gevoel, maar dan seizoensgebonden.

Herfstdepressie

We hebben natuurlijk kunnen genieten van een heerlijke zomer en hoewel we echt nog wel kunnen genieten van een zonnestraaltje hier en daar is het begin van de herfst (en voor sommige een herfstdepressie) toch echt in zicht.

Hopelijk vind je troost in het idee dat je niet de enige bent. Toch is het lastig om vast te stellen hoeveel mensen er nu leiden aan een herfstdepressie omdat veel mensen geen hulp inschakelen.

1. Ga de natuur in

We snappen dat koude avonden or regenachtige middagen nou niet bepaald uitnodigend zijn, maar push jezelf toch om genoeg naar buiten te gaan. Als de herfst aanbreekt zijn we geneigd binnen weg te kruipen, en zeg nu zelf: van binnen op de bank hangen wordt niemand gelukkig (op lange termijn dan). Maak een mooie boswandeling of meld je bij de atletiekbaan. Smaakt die warme chocomel daarna extra goed

2. Geef jezelf een (nieuw) doel

Best raar toch, dat we alleen met Nieuwjaar met nieuwe doelen en voornemens komen? Juist in deze tijd kunnen we het zo goed gebruiken. We zijn in de zomer lekker losgegaan op de terrassen, met waarschijnlijk meer wijntjes en ijsjes dan we willen toegeven. Of je nu die marathon wilt uitrennen of één boek per maand wilt uitlezen: zet een doel en ga ervoor.

3. Pas je gym routine aan

Misschien ben jij wel veel actiever in de zomer omdat je dan daadwerkelijk geniet van die rondjes joggen op die late zomeravond. Snappen we. Maar ga jezelf deze herfst niet verwaarlozen. Ruil de avondjes hardlopen in voor rustige yogasessies of fijne boswandelingen. Blijf je toch actief

4. Plan leuke dingen

En schrijf dit dan het liefst met grote letters op je kalender. Niets is zo leuk om je te verheugen op leuke uitjes, feestjes, etentjes of andere fijne dingen die jou weer laten stralen.

5. Pas je dieet aan

Misschien heb je nu veel meer last van cravings, en nu je jezelf niet meer in een strak badpak hoeft te hijsen zie je misschien het nu er niet meer van in om dat toetje te laten staan. Maar vergeet niet dat jouw eetpatroon een mega grote rol speelt in je humeur. Groente en fruit: daar worden je brein en hormonen blij van

 

5x de allermooiste kinderboeken over de herfst voor peuters en kleuters

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme