Eva ten Wolde
Eva ten Wolde Lifestyle 8 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Trend alert: deze interieurtrends kom je zéker tegen in het nieuwe jaar

Begint het bij jou ook alweer te kriebelen om het hele interieur op de schop te gooien? Je bent niet de enige! We hebben nog nooit zoveel tijd in huis doorgebracht, dus het kan helemaal geen kwaad om hier een nog fijner en knusser plekje van te maken. Dat lijkt me een uitstekend excuus om de boel even flink op te frissen, toch? En daar zal je deze geweldige interieurtrends voor 2021 vast héél goed bij kunnen gebruiken!

De trendwatchers hebben gesproken: dit mag dit jaar niet missen in jouw interieur

Likje verf hier, pronkstukje daar…

1. De kleur van het jaar: Brave Ground

Deze warme, natuurlijke kleur zorgt voor rust in je huis en geeft andere meubels weer de kans om te stralen. De aardse kleur Brave Ground is eigenlijk de perfecte basis voor ieder interieur.

2. Diep, diep, diep donkerblauw

Er zijn vorig jaar al veel muren gepimpt met een likje donkerblauwe verf. En daar hoeven we in het nieuwe jaar nog geen afscheid van te nemen! Deze donkere muren kunnen een fantastisch contrast in je interieur vormen met mosterdgele of oudroze items.

3. Warme, lichte houtsoorten

De warme, lichte houtsoorten zal je dit jaar veel zien terugkomen in meubels en vloeren. En niet alleen in de Scandinavische interieurs… Als je van een stoerdere, industriële look houdt, kan je het hout goed combineren met zwarte accenten. Wat dacht je van staal en aluminium?

4. Statement pieces in je interieur

Een gaaf statement piece kan dit jaar niet missen in je interieur. Ga op zoek naar een opvallend item waar je oog meteen op valt als je de kamer binnenkomt, zoals een een indrukwekkend schilderij of een gigantische lamp (zoals hieronder).

5. Natuurlijke materialen in huis

Tover je huis om tot een urban jungle! Dit kan je doen door nóg meer kamerplanten in huis te halen of de boel op te fleuren met een flinke bos droogbloemen of pluimen. Wil je nog meer sfeer in huis? Daar kunnen natuurlijke materialen zoals bamboe, rotan en hout perfect voor zorgen.Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Trend forecasting: alvast een kijkje naar 7 interieurtrends van 2021

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme