Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Lifestyle 9 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

Van de zon genieten in je tuin? Dit zijn de tuin (én balkon) trends van 2021

Het is lente én de zon schijnt. Wat wil je nog meer? Tijd om de tuinkussens uit de schuur te trekken, en jezelf eens lekker in de zon te planten. Extra leuk als je tuin er dan ook nog eens mooi bij ligt, want ja, het oog wil ook wat… En met deze trends voor tuin en balkon komt dat helemaal goed.

De zon, een cocktail in je ene hand en een goed boek in je andere, zo kunnen wij de dag wel doorkomen. En met een deze trends voor je tuin voelt het alsof je op Ibiza zit in plaats van je eigen achtertuin.

Tuin (én balkon) trends van 2021

Nee, je hoeft echt geen hovenier in te huren of honderden euro’s uit te geven. Meeste van deze trends kun je gemakkelijk en goedkoop zelf uitvoeren. Dat is nog eens fijn.

1. Rotan en bamboe

Niet alleen in huis, ook in de tuin zijn rotan en bamboe helemaal hip. Je hebt in de winkels momenteel veel prachtige tuinmeubelen die gemaakt zijn van deze materialen. Maar je kunt ook kiezen voor accessoires of bijvoorbeeld een rotan- of bamboescherm tegen de erfafscheiding.

2. De hangstoel

Wie zegt dat schommelen alleen voor kinderen is? Hangstoelen zijn onwijs trendy en zitten bovendien ook nog eens heerlijk! Een lekker kussen of schapenvachtje erin en je kunt jezelf er heerlijk in nestelen.

3. Tuinkleed

Een kleed in de tuin? Ja! Je saaie terras fleurt in een keer helemaal op met een mooi kleed. Je ziet steeds meer speciale tuinkleden in de winkels en die zijn niet eens zo duur. In ieder geval veel goedkoper dan je tuin opnieuw betegelen. En het is ook nog eens lekker aan je voeten. Wij zijn fan.

4. Het daybed

Waarom zitten als je ook kunt liggen? Heerlijk op je rug in de zon, en je hoeft het zeebriesje er alleen nog maar bij te denken. Een daybed is daarom ideaal. Een nieuwe kopen boven je budget? Bouw er dan zelf eentje van pallets en een matras!

5. De overkapping

Oké, eentje die je niet in een middagje neerzet, maar de overkapping mag niet ontbreken in dit lijstje. Tuin overkappingen zijn namelijk helemaal hot. Ze zijn als het ware een verlenging van je woonkamer waar je ook ‘s avonds of met minder mooi weer heerlijk kunt zitten. Bovendien bieden ze een fijne schaduwplek als jij eventjes wat verkoeling nodig hebt. Maak het helemaal af met een kacheltje of openhaard voor de romantische avondjes samen.

6. Olijfbomen

Een mediterraan tintje in de tuin krijg je eenvoudig door het kiezen van bepaalde beplanting. De olijfboom is daar een goed voorbeeld van. Deze mooie bomen met hun grijs-groene blaadjes geven je meteen het gevoel dat je aan de middellandse zee zit.

7. Wit

Felle en bonte kleuren zijn geweest. Als je de trend van 2021 wil volgen kies je voor veel wit en zachte tinten. Gebruik zoveel mogelijk natuurlijke materialen en gebruik niet teveel kleuren door elkaar. Zo krijg je een rustig en ruimtelijk effect.

6x de mooiste rotan items voor de kinderkamer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme