Had ik maar nooit: ‘Twee kinderen van twee verschillende mannen gekregen’

Persoonlijk Vera Guldemeester 30 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

In de rubriek Had ik maar nooit… komt elke week een moeder aan het woord met spijt. Of ze nou spijt heeft van flesvoeding, een abortus of het moederschap. Deze moeders hebben allemaal iets met elkaar gemeen en dat is spijt van hun aanpak als moeder.

Deze week spreken we met Madelief (32). Madelief heeft spijt dat ze twee kinderen van twee verschillende mannen heeft gekregen.

Vechtscheiding

“Mijn eerste zoon, Roy, kreeg ik zes jaar geleden met mijn ex Jeff. Niet lang na de geboorte van Roy kwam ik erachter dat mijn ex was vreemdgegaan met de vriendin van een vriend van hem. Kapot van verdriet bleef ik achter. Toen Jeff erachter kwam dat ik wilde scheiden en hem geen kans meer wilde geven, werd hij ontzettend boos. Het was zelfs zo erg dat ik samen met Roy moest vluchten. De relatie eindigde in een vechtscheiding. Alles werd van me afgepakt, maar het belangrijkste had ik gelukkig nog en dat was Roy.

Nieuwe liefde

Twee jaar na mijn scheiding leerde ik op mijn werk een leuke man kennen. Ik was niet van plan om weer verliefd te worden, maar toch kon ik het niet tegenhouden. Thom en ik werden verliefd en al snel waren we een koppel. Thom was niet alleen dol op mij, maar ook op Roy.

Opnieuw moeder

Na een relatie van een half jaar zei Thom, dat hij ons gezin compleet wilde maken met een kindje van ons samen. Ik moest even aan het idee wennen, maar samen met hem durfde ik het wel aan. Binnen een paar maanden was ik zwanger van nog een jongetje. We waren intens gelukkig. Sam was de kers op de taart. We leefden in een droomwereld. Thom hielp me met Roy en Sam en we trokken er als gezin veel op uit.

Minnares

Toen Sam anderhalf jaar was ging Thom zich ineens anders gedragen. Hij was vaker afwezig, werkte veel over en was niet meer bezig met ons gezin. Ik dacht dat hij gewoon moe was en het druk had op zijn werk, maar helaas bleek het anders te zijn. Weer kwam mijn ergste nachtmerrie uit: na Jeff was ook Thom vreemdgegaan. Hij bleek al een aantal maanden een minnares te hebben. Het was nota bene zijn secretaresse op zijn werk. Ik vroeg hem om te kiezen tussen zijn gezin en zijn minnares. Hij koos voor haar.

Gebroken

Weer bleef ik alleen achter, maar nu met twee kinderen. Twee kinderen van twee verschillende vaders. Het is niet makkelijk om twee kinderen te hebben van verschillende mannen. Ik moet werkelijk alles met twee exen bespreken. Wil ik een weekje op vakantie met de kinderen? Dan moet ik goedkeuring vragen aan allebei. Moet er iets voor school of voor het kinderdagverblijf getekend worden? Ook dan moet ik langs twee mannen. Als het makkelijke exen waren, dan was er niets aan de hand. Helaas doen ze over werkelijk alles moeilijk. Het lijkt wel alsof ze het expres doen.

Spijt

Ik kan wel zeggen dat ik spijt heb dat ik twee kinderen van twee verschillende mannen heb gekregen. Een scheiding van één man met één kind was al heftig, laat staan als je het allemaal nog een keer moet meemaken. Als ik het over kon doen, dan zou ik het allemaal anders doen, hoeveel ik ook van mijn twee zoons hou.”

Paulien (31): ‘Terwijl mijn man vertelde dat hij een minnares had, begonnen de weeën’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme