5 vaardigheden die je leert tijdens je eerste maand als ouder

Kinderen Lisa van den Akker 27 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Als je net ouder wordt gaat er een nieuwe wereld voor je open, eentje die in het begin nog eng en spannend is, maar die al snel vertrouwt zal voelen. Bovendien zal het je verbazen hoe snel je bepaalde vaardigheden onder de knie krijgt. Waar je eerst nog staat te klungelen doe je het een paar weken later alsof je nooit anders hebt gedaan.

Opeens is het moment daar, je bent voor het eerst ouder geworden van een klein wondertje. En voordat je het allemaal goed en wel beseft sta je al de eerste luier aan te doen. Ietwat onhandig nog misschien, maar vrees niet, je leert het gauw genoeg.

Vaardigheden die je leert in je eerste maand als ouder

Deze vaardigheden heb jij als ouder zeker weten binnen een paar weken onder de knie.

1. Dekentjes vouwen

Om je kindje lekker warm te houden is een dekentje een must. Waar je dat eerst nog een beetje onhandig om hem heen vouwt terwijl het er steeds vanaf glijdt, rol je even later je kindje op als een loempia. Dekentjes wikkelen, inbakeren of hoe je het ook wil noemen. Jij kunt het op je CV schrijven.

2. Het autostoeltje installeren

Stond je de eerst keer nog wat onbeholpen te prutsen met het autostoeltje? Na een paar keer heb je het helemaal onder de knie en klik je jouw kind binnen no-time in het stoeltje en in de auto. Waar deed je eigenlijk zo moeilijk over? Je kunt het je al bijna niet meer voorstellen.

3. Poepluiers verschonen

De wondere wereld van de poepluier. Lang heb je eraan kunnen ontkomen, maar nu moet je er toch aan geloven. De eerste keren wordt het misschien een rommeltje. Met doekjes en poep all over the place, maar dat overkomt je echt niet nog een keer. Je zult merken dat je al snel de handigheid hebt gevonden om de poep in de luier te houden en de billen snel schoon te vegen.

4. Je baby in bad doen

De eerste keer je kindje in bad doen is super bijzonder. Maar ook super eng. Wat als je dat glibberige lijfje per ongeluk los laat. Gelukkig geldt ook hiervoor, na een aantal keren weet je niet beter. Dan heb je binnen een mum van tijd je baby in en uit het badje.

5. Een luiertas inpakken

In het begin sleep je de halve inhoud van je commode mee, maar na een paar uitjes weet je al een stuk beter wat je wel en niet nodig hebt. Luiers: ja. Vijf extra outfits: nee.

Lees ook:

Deze apps gaan je leven als ouder een stuk makkelijker maken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme