Deze apps gaan je leven als ouder een stuk makkelijker maken

Lifestyle Lisanne van Marrewijk 18 nov 2020
Leestijd: 4 minuten

Het leven van een ouder gaat zelden over rozen. Maar hé, dat is het leven en hoe saai zou het zijn als alles vlekkeloos verliep? Oké, het zou misschien wat stress schelen, maar tegelijkertijd houdt het het leven ook spannend. Om je toch een beetje van die stress te ontdoen, hebben we een lijst gemaakt met apps voor ouders die je leven nét even een stukje makkelijker maken. Want elke lifehack is mooi meegenomen.

9 apps voor ouders

Dit zijn de 9 apps die jou als ouder verder helpen. En ze zijn echt niet allemaal enkel op opvoeden gericht (want je naast ouder ben je ook altijd nog gewoon jezelf).

1. Evernote/Todoist

Lijstjes maken, we love it. Lijstjes zorgen ervoor dat al onze to do’s georganiseerd onder elkaar staan en we de kluts niet kwijtraken, lijstjes zorgen ervoor dat we weten wat we nog moeten kopen, lijstjes voor vakantie… Lijstjes zijn gewoon fijn. Punt.

En daarom zijn ook apps die je helpen om die lijstjes geordend te houden fijn. Onze favorieten zijn Evernote (en) en Todoist, een app waarin je werkelijk waar alles kan organiseren. Lijstjes voor álles, blijer kan je ons niet maken.

Ook Trello kan een handige app zijn om je to do’s en projecten in bij te houden. En voor de boodschappen is Bring een handige en leuke app.

2. Babyfoon 3G

Je telefoon heb je (waarschijnlijk) altijd bij je. Ideaal om te gebruiken als babyfoon, met de app Babyfoon 3G bijvoorbeeld. Via een smart-toestel of laptop in de kamer van de baby kun jij via o.a. een WiFi-verbinding je kleine in de gaten houden. Slaapt ‘ie al? Dat kan je zien op het scherm (yep, zelfs in het donker) of horen via de microfoon.

3. YouTube Kids

YouTube Kids is de video-app van YouTube speciaal voor kinderen. Het is een veilige omgeving waar kinderen super makkelijk video’s vinden die ze leuk vinden én waarin jij alas ouder het aanbod kan afstemmen op de ontwikkeling van je kinderen.

4. De EHBO-app

De EHBO-app is eigenlijk een musthave-app voor ouders, maar eigenlijk doet iedereen er goed aan om de app te downlaoden. In de app vind je wat je in bepaalde situaties wel of juist niet moet doen. Naast instructies bij ongeveer alle kwaaltjes geeft de app ook een routebeschrijving naar de dichtstbijzijnde EHBO-post.

5. Audible

Soms heb je als ouder geen tijd om te lezen, maar heb je wel heel veel zin om in een verhaal te duiken. Met de app Audible of Storytel (beide betaalde apps) kun je talloze luisterboeken aanzetten. Perfect om toch een boek te ‘lezen’ tijdens een fietstocht, als je schoonmaakt of tijdens het stofzuigen.

6. Mint

Kinderkleding, een kopje koffie hier en daar, een cadeautje voor je nichtje, het geld sijpelt soms aan alle kanten tussen je vingers door. Met een app die je financiën bijhoudt, krijg je ineens inzicht in je inkomsten en uitgaven. Mint is zo’n app (maar er zijn er nog veel meer, dus ga vooral op zoek naar de app die voor jou werkt).

7. Cozi

Binnen het gezin heeft iedereen zijn eigen drukke leventje. De kinderen moeten naar school en hebben allemaal verschillende roosters. Zelf moet je werken, boodschappen doen en de was niet vergeten… Cozi is een app die helpt om de drukke familieplanning samen te brengen. Zo kom je niet meer voor verrassingen te staan.

Ook lezen: Co-ouderschap naar een hoger niveau tillen? Deze apps helpen jou en je ex om makkelijker samen te werken

8. Pinterest

Pinterest is misschien wel mijn favoriete app. Het is een geweldig platform om je te laten inspireren omtrent, ja, alles eigenlijk. Het geeft visueel antwoord op al je vragen én is de perfecte plek om al je inspiratie geordend te bundelen.

Lees je ergens een interessant artikel wat je wilt bewaren? Save to Pinterest. Zie je een goed recept voorbijkomen dat je met Kerst wil maken? Save to Pinterest. Zie je een tof, inspirerend beeld voor de muur in de woonkamer die jullie willen aanpakken? Save to Pinterest. Je snapt m’n punt.

9. If This Then That

Deze app gaat je tijd schelen. If This Then That helpt je om dingen aan elkaar te koppelen in je telefoon. Bijvoorbeeld dat die ene foto direct wordt opgeslagen in je Dropbox of dat het ligt bij de deur aangaat zodra de pizzabezorger in de buurt is. Yes, je hoeft echt helemaal nergens meer aan te denken.

Meer lezen over handige apps?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme