Inga Stoit
Inga Stoit Persoonlijk 13 jan 2020
Leestijd: 3 minuten

Vader: ‘Ik houd van de moeder van mijn kinderen, maar ik mis mijn vrouw’

Als er kinderen in het spel zijn verandert de relatie voorgoed – en dat hoeft overigens niet iets negatiefs te betekenen. Het ene stel wordt juist hechter dan ooit, maar je kunt er als stel ook achterkomen dat je toch te veel verschilt. Voor dit stel was dat laatste het geval, hun band verzwakte en dat licht deze vader toe:

‘Mijn vrouw en ik wilde niks liever dan ons gezin uitbreiden. Toen zij zwanger was waren wij allebei dol blij, maar daar begon ‘het’ eigenlijk ook al. Haar zwangerschap was echt pittig, ze moest extreem veel overgeven en voelde zich behoorlijk depressief. Ik ben er altijd voor haar geweest en heeft zij altijd mijn steun en liefde kunnen voelen. Zij heeft mij hier meerdere malen voor bedankt, maar ik zag het als vanzelfsprekend – dat doe je als je een team bent.

Vaderschap

De baby kwam gezond ter wereld en we zaten op een grote, roze wolk – zo gelukkig waren we. Nu onze dochter wat ouder is, merken we toch wel dat ze ons al maanden ‘s nachts tot diep in de nacht bezig houdt en daardoor zijn we allebei volledig op. Ik kan me voorstellen dat het zien van onze wallen mensen ontmoedigt om aan kinderen te beginnen. We zijn echt uitgeput en dat heeft ons als gelukkig koppel ook behoorlijk doen afzwakken. Eerder waren onze vrienden jaloers op onze relatie, maar tegenwoordig is dat niet langer wat zij terugzien.

Ik heb aan mijn vrouw voorgesteld om een keer per maand een date night vast te zetten. Dit leek mij een goed idee en toch ook best noodzakelijk. Onze relatie was ooit zo mooi en nu staat deze alleen maar in het teken van luiers verschonen. Ik wil de deur uit, ik wil wat ondernemen met haar, maar zij wil dat liever niet. Mijn vrouw wil niet op stap, ze voelt zich schuldig en wil bij onze dochter blijven. Ik baal ervan want ik vind dat zij meer heeft om aan te denken… Ik ben er namelijk ook nog. Naast een dochter heeft zij een man en ik vind onze relatie minstens even belangrijk.

Mijn liefde voor haar is niet minder en ik ben heel trots op hoe ze het moederschap aangaat. Maar als man voel ik me soms in de steek gelaten. Ik heb dit bij haar aangeven maar ik kan aan haar merken dat zij hier niet aan toe is. Ze zegt steeds dingen als ‘het komt wel goed’ of ‘zeur niet zo’. Ik voel mij hierdoor ongehoord, maar zal haar niet de rug toekeren. Misschien komt er een moment waarop zij soepeler wordt en meer de touwtjes durft te laten vieren. Ik houd moed, maar mis mijn vrouw wel. Hopelijk zal de tijd het leren en zal dit bij ons tweede kindje niet opnieuw gebeuren. Want mijn plan is en blijft een groot gezin met mijn grote liefde te vormen en een geweldige vader te zijn.’

LEES OOK:

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme