Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Kids 15 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Mannen die vaderschapsverlof krijgen willen minder kinderen

Maakt jouw partner gebruik van vaderschapsverlof? Dan kan het wel ‘s zo zijn dat zijn droom om een heel elftal op te voeden in duigen valt. Het zit namelijk zo…

Vaderschapsverlof

Kersverse Spaanse vaders kregen in 2017 het aanbod om twee weken betaald vaderschapsverlof op te nemen. Meer dan de helft van de papi’s nam dit aanbod maar al te graag aan. Deze nieuwe regeling werkte zo goed, dat de twee weken in 2018 verlengd werden tot vijf weken betaald verlof. De effecten van deze beleidsverandering werden flink onder de loep genomen.

Zo bleek dat de desbetreffende vaders ook na hun verlof geneigd waren om betrokken te blijven bij de zorg van hun kindje. Maar juist omdat zij zich goed beseffen wat hier allemaal bij komt kijken – tijd, geld, energie – wachtten ze liever iets langer met het krijgen van een tweede (derde of vierde).

LEES OOK: Er bestaat een ‘perfect aantal kinderen’ blijkt uit onderzoek!

Kwaliteit

Meer tijd doorbrengen met hun kindje(s) zorgt ervoor dat mannen zich beter bewust zijn van de inspanningen en kosten die verbonden zijn aan de opvoeding. Dit verandert hun voorkeur van kwantiteit – het aantal kinderen – naar kwaliteit – zo goed mogelijk voor hun kind willen zorgen.

Opvallend is dat de vrouwen hier juist anders tegenover staan. Zij willen juist meer kindjes krijgen, omdat zij zich beter gesteund voelen door hun partner. Klinkt logisch, nietwaar?!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Mannen die vaderschapsverlof krijgen willen minder kinderen
Sluiten