Van plat tot bol: zo ziet 40 weken zwangerschap eruit bij deze vrouwen

Zwanger Demi de Boer 18 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

De een heeft met drie maanden al een bol buikje, de ander is met zeven maanden nog helemaal plat. Zoveel vrouwen, zoveel lichamen en zoveel verschillende buiken. Dat bewijzen deze verschillende foto’s van vrouwen die veertig weken zwanger zijn (of waren) wel.

Veertig weken zwanger, je bent er dan echt bijna! Na al die maanden wachten, voorbereiden en dromen over jullie gezinnetje is het eindelijk zover… je gaat je klaarstomen voor de bevalling. Je baby is nu ongeveer evengroot als een watermeloen, bizar toch? Dat betekent dat je baby ongeveer 51 cm groot is en ongeveer 3500 gram weegt. Voor je het weet hoef je je baby niet meer te vergelijken met fruit, want de bevalling staat om de hoek.

40 weken zwanger

Na de eerste foto’s van de twintig weken zwangerschap en de foto’s van de dertig weken zwangerschap, is het nu tijd voor de allerlaaste foto’s. De meeste vrouwen hebben na veertig weken wel een flinke buik, maar nog steeds verschillen alle zwangere lichamen van elkaar. De een kan nauwelijks rechtop lopen, waarbij de ander nog zondere problemen rondhuppelt. Bewonder de laatste loodjes van deze zwangere vrouwen. Happy due date!

Benieuwd hoe 20 weken zwangerschap eruit ziet? Dat zie in dit verhaal.

Beniewd hoe 30 weken zwangeschap eruit ziet? Dat zie je in dit verhaal.

Tips die helpen om te wennen en nóg meer van je lichaam te houden na een zwangerschap

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme