Nederlands meisje (9) verdronken op Franse camping door zwembadrooster

Nieuws Redactie 2 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Op een Franse camping bij Les Sables d’Olonne voltrok zich afgelopen zaterdag de nachtmerrie van iedere ouder. Een negenjarig Nederlands meisje is in een zwembad van een camping in Les Sables d’Olonne aan de Franse westkust verdronken, als gevolg van een ongeluk met een waterzuiveringsinstallatie.

Het haar van het meisje raakte afgelopen weekend beklemd in een zuigplug van de installatie, dat meldt het ANP. Een omstander schoot haar te hulp maar hij en de badmeester waren niet meer in staat haar te reanimeren toen ze uit het water was gehaald. Volgens directeur Franck Chadeau van Chatodel, de keten waaronder de camping valt, kwam het meisje vast te zitten op de bodem van het zwembad. “Haar haren werden in het rooster gezogen van de inlaat van een grote paddenstoel in het midden van het zwembad die als waterval fungeert’’, verklaarde hij tegenover de krant Ouest France.

Verdronken in het zwembad

Hoofdredacteur van Famme, Lisa van den Akker, was zelf twee jaar geleden nog op camping La Dune des Sable, haar kinderen speelden in precies hetzelfde pierenbadje als waar het drama dit weekend plaatsvond. Het ongeluk grijpt haar daarom extra aan. “Het is verschrikkelijk dat dit is gebeurd in een zo ogenschijnlijk onschuldig pierenbadje. Wij hebben daar uren doorgebracht en gespeeld onder die paddenstoel, zoiets zou je echt niet verwachten. Het laat me opnieuw beseffen hoe voorzichtig je moet zijn in zwembaden en dat een ongeluk altijd in een klein hoekje zit.”

Reanimeren

De Franse hulpdiensten hebben met een helikopter nog een team specialisten vanuit het 77 kilometer noordelijker gelegen Nantes gestuurd, maar ook zij slaagden er niet in het kind te reanimeren. Justitie in Les Sables d’Olonne heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeluk, meldden plaatselijke media.

Eerder schreven we al over het gevaar van zwembadroosters, dat artikel lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme