9x gekke, mooie of bijzondere dingen die aanstaande vaders deden tijdens de bevalling

Kinderen Laurien Bleeker 3 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Sommige partners wijken niet van de zijde van hun vrouw als zij ligt te bevallen. Ze steunen haar waar nodig en geven soms letterlijk een steuntje in de rug tijdens weeën. Maar sommige van deze aanstaande vaders waren toch ook wel met andere dingen bezig…

Deze mama’s doen een boekje open over de dingen die hun partner deed tijdens hun bevalling.

1. Welke kant moeten we op?

“Tijdens een flinke wee in de auto onderweg naar het ziekenhuis, vroeg mijn man of ik de weg wist naar het ziekenhuis?! We wonen op twee minuten afstand hè, en de verloskundige reed voor ons. Vervolgens reed hij ook nog eens bijna tegen een parkerende auto aan, omdat hij steeds naar mij keek tijdens het rijden.”

2. Doe het even zelf

“Nadat ik al ruim twee uur aan het persen was op 10cm ontsluiting en ik doodop smeekte om een keizersnede, zei de verloskundige dat ze het snapte, maar het idee had dat ‘we’ nog niet alles geprobeerd hadden. Mijn man riep toen gefrustreerd uit: ‘Ga er dan lekker zelf liggen!’”

3. Koosnaampje

“Mijn vriendin was tijdens haar bevalling ingeknipt en haar man noemde haar vagina toen ‘liefkozend’ The Predator voordat ze gehecht werd…”

4. Slaap lekker

“Mijn man heeft 95% van mijn bevalling naast me liggen slapen. Was erg gezellig.”

5. Spaghetti bolognese, eet smakelijk

“Tijdens mijn bevalling mocht ik niet eten, maar het duurde erg lang allemaal. Mijn man kreeg toen een bord spaghetti bolognese aangeboden en ging dat lekker naast mij opeten. Neem ik hem nog steeds kwalijk!”

6. Robotdans

“Mijn man deed een ‘robotdans’ op de hartslag van de baby terwijl ik weeën had. Ondertussen kwam de arts binnen die vroeg: ‘Gaat alles goed met u?’ Maar niet aan mij, maar aan mijn partner, haha.”

7. Voetbalwedstrijd kijken

“Natuurlijk moest ik bevallen tijdens de finalewedstrijd tussen Ajax en Tottenham. Ik had heftige weeën, maar voelde gelukkig niets door de ruggenprik en ik lag een beetje te slapen. Mijn man keek naar de wedstrijd op zijn telefoon, gooide die uiteindelijk op de grond en deed super chagrijnig tegen de verloskundige… Ik kreeg hier niks van mee gelukkig, maar hoorde het achteraf en toen konden we er wel om lachen.”

8. Een kusje bij elke wee

“Mijn man lag naast me en gaf me bij elke wee een kusje. En dat de hele nacht lang, de weeën kwamen om de twee minuten.”

9. Even eten

“Achteraf hoorde ik dat mijn man tijdens mijn bevalling even naar de gang was gegaan om snel wat te eten en aan een verpleegkundige had gevraagd om even in mijn rug te duwen bij elke wee. Hier heb ik zelf dus helemaal niets van gemerkt!”

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme