Celine (33): ‘De verjaardag van mijn dochter kostte me mijn beste vriendin’

Persoonlijk Valéry de Voijs 12 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Wat een leuke dag moest zijn eindigde in een groot drama voor Celine (33) en haar gezin. Niet alleen is de verjaardag van haar dochter in de soep gelopen, ook neemt ze afscheid van een kostbare vriendin. 

“Iedere moeder hoopt een mooie dag te maken van de verjaardag van haar kind. Ook ik had alles uit de kast gehaald voor mijn dochter Faya. Haar zevende verjaardag zou groot gevierd worden. Door de coronamaatregelen zijn de afgelopen jaren behoorlijk saai geweest, dus dit jaar pakten we extra uit. 

Een springkussen in de tuin

Het hele huis was versierd, catering was geregeld, de hele familie was uitgenodigd en er stond een springkussen in de tuin. Ook hadden we een heleboel verkleedspullen geregeld zodat Faya’s vriendinnen zich konden verkleden. We hadden er onwijs veel zin in. 

Op de dag van het feest verliep alles smooth en alle gasten leken zich te vermaken. Naast familie en vrienden hadden we ook Fenna uitgenodigd: één van m’n beste vriendinnen. Nu ken ik Fenna bijna heel mijn leven, dus ze is inmiddels kind aan huis. Ze heeft zelfs een sleutel van ons huis voor in noodgevallen.

Te laat

Ze kwam veel te laat binnen, en verontschuldigde zich niet. Ook had ze geen cadeautje bij zich en ze hield haar schoenen aan terwijl ze weet dat iedereen zijn schoeisel bij ons uit doet bij binnenkomst. Vervolgens feliciteerde ze mij wel, maar het eerste uur negeerde ze mijn partner en dochter. 

Mijn partner vroeg aan al mijn gasten wat ze wilden drinken. Zonder hem aan te kijken zei ze dat ze champagne wilde en ze rolde met haar ogen toen mijn partner zei dat we alleen prosecco hadden. Vervolgens had ze commentaar op onze taarten aangezien deze niet glutenvrij waren. Ze vond het springkussen te gevaarlijk voor de kinderen en vond dat de kinderen te luid waren. 

Saaie verjaardag

Na een tijdje zei ze heel geïrriteerd dat het een saaie verjaardag was en ze liep naar de keuken. Mijn partner zag dat als een mooi moment om haar even aan te spreken. Het gesprek verliep niet heel soepel, dus verzocht mijn man haar om te vertrekken. Dit viel verkeerd en Fenna werd woest. 

Mijn moeder kwam toevallig de keuken in en vroeg wat er aan de hand was. ‘Gaat dit ouwe mens zich er nu ook mee bemoeien?!’, was haar antwoord. Ze keek ze mij aan en zei dat ik moest kiezen. Óf zij, óf mijn man moest vertrekken. Ik zei dat ze niet goed wijs was. 

Ten slotte heeft ze haar tas gepakt en de sleutel van ons huis op tafel gegooid. Ze wenste me een fijn leven met ‘die verwende dochter van me’ en ze heeft de deur hard dichtgeslagen. Ik weet niet wat ik erger vind: het feit dat mijn dochters verjaardag is verpest, of dat ik een vriendin kwijt ben. Wel weet ik dat ik in het vervolg voorzichtig zal zijn met mijn gastenlijst.”

Single Sas #25: ‘Hoe overleef ik een kinderfeestje als enige vrijgezel?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme