Zo maak je de verjaardag van je kind onvergetelijk (nee, het gaat niet om het grootste cadeau)

Kinderen Gina Koninkx 18 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Verjaardagen zijn voor veel kinderen iets magisch. Ze leven er maanden naartoe en kunnen zeker een week voor dé grote dag niet meer fatsoenlijk doorslapen. Een verjaardag ís natuurlijk ook echt iets magisch en dat mag gevierd worden. Daar heb jij als ouder een groot aandeel in. Jij maakt de dag (samen met je partner) namelijk onvergetelijk voor ze.

Het gaat natuurlijk niet om de mooiste cadeaus, als jíj er maar voor ze bent.

Een onvergetelijke verjaardag voor je kind

Zo maak je de verjaardag van je kindje onvergetelijk.

1. Een grote taart mét kaarsjes

Of je er nou eentje door de plaatselijke bakker laat maken of er zelf een maakt: een verjaardagstaart hoort gewoon bij een verjaardag. Versier hem dan ook rijkelijk met mooie versieringen en brandende kaarsjes. Laat je kind een wens doen en in één teug de kaarsjes uitblazen. Jullie kunnen natuurlijk ook de dag ervoor samen de keuken ingaan om zelf een mooie taart te bakken. Dat hoeft gelukkig helemaal niet zo duur te zijn want ook een heerlijke appeltaart volstaat.

2. Versier het huis

Natuurlijk voelt een kind zich extra jarig als het huis versierd is met slingers en ballonnen. Ook dat hoeft niet deur te zijn want bij HEMA scoor je een slingerlijn voor 1 euro en een set ballonnen voor 1 euro. Je huis hoeft heus niet van top tot teen gestyled te worden, maar wat kleine versieringen maken de verjaardag van je kleintje al gauw onvergetelijk.

3. De belangrijkste mensen bijeen

Het is fijn als je kind op zijn of haar verjaardag de belangrijkste mensen om zich heen heeft. Dat is wat lastiger in gezinnen waar ouders zijn gescheiden, maar hopelijk lukt het jullie wel gewoon om nog samen met jullie kind de belangrijkste dagen te vieren. Zo kan je kind iedereen zien op zijn of haar verjaardag en dat is natuurlijk het mooiste cadeau.

4. Een kaart met lieve woorden

Geef je kind op elke verjaardag een mooie kaart met lieve woorden. Bewaar ze natuurlijk ook voor later, je kind kan zich dan vast nog herinneren welke mooie herinneringen en verjaardagen bij de kaarten horen.

5. Lievelingseten

Maak er een vast ding van om op de verjaardag van je kind te koken waar hij of zij zin in heeft. Een lievelingsmaaltijd dus. Dit maakt de dag nóg veel leuker. Vooral als jullie het samen kunnen bereiden.

6. Knutsel een verjaardagsmuts

Daar kan je zoon of dochter de héle dag in rondlopen. ‘s Ochtends op de fiets naar school, in de klas en ‘s avonds aan tafel. Een zelf gemaakte kroon is nou echt iets om trots op te zijn.

Zo maak je met moedermelk een taart voor je kind

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme