Vier je de verjaardag van je kind in het park? Maak het feest onvergetelijk met deze 6 benodigdheden

Kinderen Gina Koninkx 22 jun 2022
Leestijd: 3 minuten

Hiep, hiep, hoera! Er is er een jarig en dat moet natuurlijk groots gevierd worden. Als jouw zoon of dochter jarig is in het voorjaar of in de zomer is het hartstikke leuk om deze bijzondere verjaardag in het park te vieren. Ideaal als je eigen tuin niet zo groot is of als er een grote club vrienden en kinderen komt aanwaaien. Maar hoe maak je er het beste feestje ooit van?

Je hoopt natuurlijk dat de verjaardag van je kids elk jaar onvergetelijk is. Een feestje in het park in de zomer kan dan ook echt niet ontbreken. Na de voorpret van het versturen van de uitnodigingen is het nu tijd om het daadwerkelijke feestje te organiseren.

De verjaardag van je kind vieren in het park

Natuurlijk kunnen de volgende dingen niet ontbreken op een verjaardag in het park.

1. Versiering voor de verjaardag

Uiteraard is een feestje niet compleet zonder versiering. In het park kun je gemakkelijk versiering ophangen, meestal tussen de bomen en als deze niet er niet genoeg zijn kun je je (bak)fiets gebruiken. Denk aan ballonnen, lampionnen, slingers en mooie linten. Zo weet ook iedere gast die aan komt lopen waar de verjaardag is. Kan niet missen natuurlijk.

2. Voldoende kleedjes en/of stoelen

Het is wel zo lekker om op een kleed te zitten in plaats van op het gras. Neem dan ook ruim voldoende kleden en handdoeken mee om iedereen te voorzien van een fijne zitplek. Komen opa en oma op leeftijd ook langs? Neem dan wat fijne campingstoeltjes mee, dan zitten zij er ook relaxt bij.

3. Spelletjes voor in het park

Nu je alle ruimte hebt in het park is het wel zo leuk om allerlei buitenspellen mee te nemen. Kubb is nog altijd een grote hit, maar er is vast ook genoeg animo voor jeu de boules, spikeball en voetbal.

4. Genoeg te drinken en lekkere hapjes

Als de kinderen druk aan het spelen zijn, krijgen ze al gauw dorst. Neem naar het park altijd voldoende drankjes mee voor de kids (en ouders). Vul wat grote kannen limonade, koop kleine pakjes drinken en gooi de bakfiets vol met flessen rosé. Ook snacks kunnen niet ontbreken. In de ongezonde categorie zijn dat natuurlijk lekkere chippies maar ook gesneden groenten met hummus en hapjes fruit zijn altijd in trek.

5. Zonbescherming

Op een zonnige dag is het belangrijk dat je de kids (en jezelf) goed beschermt tegen de zon. Neem daarom een parasol mee als jullie op een open plek zitten in het park en vergeet ook niet enkele flesjes zonnebrandcrème in je tas te gooien.

6. Maak foto’s of polaroids van de verjaardag

Deze heugelijke dag moet natuurlijk goed worden vastgelegd voor later. Daarom is ook een fotocamera essentieel, liefst een polaroid camera. Zo nemen alle gasten aan het eind van de dag een leuk kiekje met de jarige mee naar huis.

Het is een hele onderneming zo’n feestje in het park en vaak is het nodig een bakfiets of auto vol te laden maar dan bezorg je je zoon of dochter wel een fantastische verjaardag.

Zo maak je de verjaardag van je kind onvergetelijk (nee, het gaat niet om het grootste cadeau)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen