Briljante verstopplekken voor waardevolle spullen op vakantie (ssssjt, niet verder vertellen)

Eropuit Redactie 20 jul 2017
Leestijd: 3 minuten

Het is na ‘non-stop regen’ en ‘kinderen die alleen maar roepen dat ze naar huis willen’ zo ongeveer het meest vervelende wat je tijdens je vakantie kan gebeuren: dat je spullen gepikt worden uit je hotel, je Airbnb-appartement, tent of caravan.

Je kunt je afvragen wie anno nu nog (veel) cash bij zich heeft, maar op sommige oorden zijn pinautomaten misschien schaars en/of kun je in winkels en restaurants niet altijd met je creditcard betalen. In de Sahara bijvoorbeeld.

Waterdicht

Hoe dan ook is het verstandig – bij gebrek aan een aanwezige kluis – je waardevolle spullen goed op te bergen. Stel ons alsjeblieft niet aansprakelijk wanneer achteraf blijkt dat een van onze tips toch niet zo waterdicht bleek, maar dit zijn volgens ons enkele geschikte verstopplekken voor je waardevolle spullen tijdens vakantie.

Als je denkt: lekker handig om dit online te zetten – we hebben uitvoerig doelgroeponderzoek gedaan, maar er bleken zich maar weinig dieven en inbrekers onder onze lezersschare te bevinden.

Goede verstopplekken in een hotel- of Airbnb appartement

Een beetje hotelkamer heeft een kluis in de kamer, of de mogelijkheid er bij de receptie een te huren. Ons advies: doen – better be safe than sorry (leuk woordgrapje). Indien die optie er niet is of je in een Airbnb slaapt, dan heb je misschien iets aan onderstaande verstoptips.

1. Onder je matras

Zo oud als de weg naar Rome, maar juist daarom de plek waar boeven eigenlijk nooit meer kijken, denken wij. Want wie verstopt daar nou in godsnaam nog z’n paspoorten of iPad? Tip: verstop de goodies in het midden van het matras, niet in de hoeken, en pas nadat de kamermeisjes je kamer schoongemaakt hebben.

2. In de zoom van je gordijnen

In de zoom van de gordijnen. Je weet wel, die omslag aan de onderkant van de gordijnen, daar past vaak makkelijk een mapje met paspoorten en papierwerk in. De optie valt uiteraard af als het om doorzichtige gordijnen gaat.

3. In de ijskast

In de vriezer kan ook, maar sommige items vinden dat minder prettig dan andere (tablets verstop je beter elders). Beter nog: in een verpakking van het een of ander (mits het niet gaat lekken).

4. In je koffer

Ervanuitgaande dat mensen vaak niet alles uit hun koffer halen, en er dus altijd nog een paar schoenen/truien/broeken in liggen: dan kan een broekzak of zijvak van de koffer als prima verstopplek dienen.

Goede verstopplekken op het strand

Een beetje dief houdt z’n prooi goed in de gaten en slaat toe als jullie net even lekker in de zee aan het dedderen zijn. Ondanks dat je dat vriendelijke stel naast jullie gevraagd hebben om even op jullie spullen te letten, uiteraard. Mits het onfortuinlijke geval dat je complete tas geroofd wordt, zijn dit goede verstopplekken:

5. In een lege fles douchegel of zonnebrand

Niet je paspoort, maar papiergeld en sieraden passen er prima in. Wel even goed omspoelen en laten drogen voordat je ‘m als opbergplek in gebruik neemt. En het schijnt dat dieven ‘m inmiddels wel steeds meer kennen.

5. Tussen pillenstrips

Vooral zeer geschikt voor papiergeld.

6. In je doosje tampons of maandverband

Want daar durven mannelijke inbrekers per definitie niet aan te komen

7. In een (schone) luier

Ook daar ‘scrollen’ dieven gedachteloos langs – ooit een inbreker een luier zien stelen?

Goede verstopplekken in de tent

Sorry, die zijn er niet. Neem je waardevolle spullen beter mee op pad.

Er zijn vast een aantal briljante verstopplekken waar wij niet aan hebben gedacht. Maak ze vooral kenbaar op onze Facebookpagina!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme