Met deze 11 handige hacks is kamperen een eitje deze zomer

Eropuit Lizette van Loenen 21 jul 2017
Leestijd: 4 minuten

Hoera! De vakantie is begonnen, dus dat betekent dat de camping lonkt. Omdat je een hele tijd doorbrengt in een kleine ruimte, is het handig als je zoveel mogelijk ruimte bespaart in de tent of caravan. Met deze slimme camping hacks weet je zeker dat het kamperen dit jaar een groot succes wordt. Of in ieder geval een stuk makkelijker.

Sommige hacks vragen wat van je creativiteit, maar plezier dat je ervan hebt!

1. Schone handen gegarandeerd

Keer een plastic jerrycan op zijn kant en zorg dat het kraantje naar beneden wijst. Aan de bovenkant maak je een keukenrol houder vast, met twee elastische banden die je normaal gebruikt als snelbinder voor op de fiets. Een handpompje met zeep ernaast, een emmer om het water op te vangen eronder en handen wassen is een feestje. (via Do it and How)

2. Een beetje extra sfeer

Als je ‘s avonds met de campingburen gezellig een wijntje drinkt maak je dat nog veel gezelliger met kaarslicht. De fakkels vergeten in te laden? Geen paniek, die maak je gewoon zelf met kaarsen en houten stokjes. Hol de diner kaarsen uit met een klein boortje of een mesje en steek er houten stokjes in die je weer in de aarde kunt steken. Proost! (via A Subtile Revelry)

3. Licht in de duisternis

Dat je op de camping zit, betekent niet dat sfeer dan onmogelijk is. In plaats van met lampen op je hoofd rondlopen of een veel te fel gaslampje aan te steken in het donker, is dit de oplossing voor meer gezellig licht. Bind een fel licht om een mat plastic (leeg) drinkpak. Knip of snijd een gat in het pak en stop daar het lichtgevende kant in. Voilà, sfeerlicht is geboren. (via Flickr)

4. Handige kruidendoosjes

Je moet er even wat tic-tacjes voor achterover klappen, maar dan heb je wel wat. Namelijk een handig doosje waar je al je kruiden voor op reis in kunt stoppen. (via The Idea Room)

5. Camping organizer voor letterlijk álles

Een plastic organizer die van origine voor schoenen is bedoeld, kun je dus ook heel makkelijk vullen met allerlei (keuken)spullen voor op de camping. Van kaasschaaf tot staafmixer en van toiletrol tot insectenspray: gooi maar vol die handel. (via Starling Travel)

6. Een verkoelende ‘airco’

Oké, dit is er zo eentje waar je even de handen voor uit de mouwen moet steken voor een topresultaat. Snijd twee gaten in het deksel van een plastic bak: eentje voor de ventilator en eentje voor de windpijp. Monteer de ventilator met de kop naar beneden in het gat en duw de windpijp door het gat. Doordat de lucht een stuk geconcentreerder uit de pijp komt dan uit de ventilator, zul je er meer van voelen. Winning!

LEES OOK: Campingetiquette: zo houd je het leuk

7. Aanmaak’blokjes’ van een gerecycled droger filter

Klinkt gek, is zo gemaakt. De volgende keer dat je het filter van je droger weggooit, denk dat twee keer na. Je kunt het namelijk perfect gebruiken om vuur mee aan te maken. Prop het filter in een lege wc rol en steek het geheel aan. Wedden dat het kampvuur of de barbecue zo aan is? (via YouTube)

8. Pierenbadje

Is hert bloedheet, maar even geen tijd om naar het zwembad te gaan? Doe een klein laagje water in een plastic bak die hoog genoeg is zodat je kind er niet uit kan kruipen. Gooi er wat speelgoed bij en je kind heeft een eigen speelplek. Blijf er te allen tijde bij, want waar water is, is altijd gevaar. (via Living on a Latte)

9. Long lasting ijsblokken

Heb je geen koelelementen of een elektrische koelkast bij de hand, dan is deze hack een uitkomst. Vul twee grote drinkpakken met water en leg ze van tevoren in de vriezer. Wacht tot ze helemaal bevroren zijn en leg ze dan op de plek die je voor langere tijd wilt koelen. Voordat het water in de pakken gesmolten is, ben je weer een paar uur verder. (via Camping Blogger)

10. Markeerpunten voor scheerlijnen

Ergernis numero uno op de camping: struikelen over de scheerlijnen van je tent. Dé oplossing: pool noodles. Snijd zo’n noodle in de breedte in stukken en maak er met een mesje in de lengte een snee in. Vouw ‘m onder de onderkant van de scheerlijn en er is niemand die ze meer over het hoofd ziet. (via Hip2save)

11. Toiletrol dispenser

Heb je net de camping getrotseerd met je toiletrol, kun je ‘m in het hokje nergens kwijt. Om te voorkomen dat je rol vies wordt kun je een plastic fles gebruiken. Snijd de onderkant eruit en stop de toiletrol erin. Verwijder wel eerst het kartonnen binnenkantje. Trek van de binnenkant een punt toiletpapier door de hals van de fles en klaar is je dispenser.

Ziek op de camping? Met deze middeltjes ben je de kwaaltjes in no-time de baas

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme