Supergezond: 4 x koolhydraatarme ovenschotel

Gezondheid Eva ten Wolde 11 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Je hoeft geen keukenprinsesje te zijn om in een handomdraai een lekkere, gezonde maaltijd op tafel te toveren. Wie ooit heeft bedacht dat ongezond eten niet lekker is, heeft nog nooit één van deze koolhydraatarme ovenschotels gegeten.

4 x overheerlijke, koolhydraatarme ovenschotels

Je mag gerust een tweede keer opscheppen van deze koolhydraatarme ovenschotels, want ze zijn hartstikke gezond! Koolhydraatarm eten biedt een hoop voordelen voor de gezondheid. Het vermindert het risico op hart- en vaatziekten en je raakt er ook nog eens kilo’s door kwijt. Geen enkel excuus dus om niet een van deze heerlijke ovenschotels te maken.

1. Ovenschotel met zoete aardappel, spinazie en gehakt

Deze ovenschotel is niet alleen lekker, maar ook een echte vitaminebom. Er zit namelijk super veel vitamine C in spinazie én zoete aardappel. Dat is goed voor de weerstand van jezelf en de kids.

Het knapperige korstje van paneermeel zorgt ervoor dat deze ovenschotel een goede bite heeft. Vind het volledige recept hier.

2. Visschotel met tomatensaus

Een visschotel met kabeljauw, bloemkool en tomatensaus. Klinkt dat niet culinair?! De mond van je partner zal zeker openvallen van verbazing zodra je dit gerecht serveert. En dat terwijl het helemaal niet zo moeilijk is (maar dat blijft gewoon tussen ons)…

Het voorbereiden van de ovenschotel duurt ongeveer 15-20 minuten, daarna schuif je ‘m een halfuurtje de oven in en voilà! Lees het recept hier.

3. Ovenschotel met kip, prei en courgette

Deze ovenschotel is niet alleen een lust voor de maag, maar ook voor het oog. De courgette langs de randen en de cashewnoten on top maken het plaatje helemaal af.

Dit recept zal zelfs bij de kinderen in de smaak vallen. Volg de drie stappen van dit recept en er staat een heerlijke, voedzame maaltijd op tafel.

4. Indiase curry ovenschotel

Deze ovenschotel kost misschien iets meer tijd en moeite dan de andere drie, maar het is zeker de moeite waard. Je maakt gegarandeerd vrienden met dit recept.

De ovenschotel is rijk aan specerijen en groenten. Het rode pepertje moet je misschien maar even achterwege laten als de kids ook mee-eten… Bekijk het recept hier.

Bon Appétit!

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme