Vluchtkoffer essentials: wat je écht moet inpakken voor je bevalling

Vluchttas bevalling Julia van Buuren 30 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Inleiding

Hoe dichterbij de bevalling komt, hoe spannender het wordt. Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn en de vluchtkoffer is daar een essentieel onderdeel van.

Of je thuis of in het ziekenhuis wilt bevallen, het is fijn om je vluchtkoffer alvast klaar te hebben staan. Want je weet maar nooit hoe het gaat lopen.

Essentiële spullen in de vluchttas

Een vluchttas, vluchtkoffer, bevallingstas of ziekenhuistas; het gaat erom dat je alle essentiële spullen voor jou, je partner en je baby bij je hebt. Het wordt aangeraden om je vluchtkoffer rond de 37e week van je zwangerschap ingepakt te hebben, omdat het vanaf dan mogelijk is om te bevallen. De meeste vrouwen pakken echter vanaf week 35 deze tas in, zodat hij ruim op tijd klaar staat. Hoe pak je deze in? Het is handig om een lijstje te maken. Last-minute toevoegingen kunnen natuurlijk altijd nog.

Checklist voor je vluchtkoffer

Wanneer je bevalling begint komt er veel op je af, het laatste waar je dan aan wil denken is of je wel de juiste spullen hebt ingepakt in je vluchttas of vluchtkoffer. Deze checklist helpt je om goed voorbereid je bevalling in te gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen