Van drop tot popcorn: deze voeding heeft een negatief effect op je libido

Relatie Maartje Scheffer 8 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Niet bepaald zin in seks? Misschien wist je nog niet dat je voedingspatroon veel invloed kan hebben op je libido. Zo zijn er genoeg voedingsstoffen die je libido een boost geven, maar er is ook voeding die juist een negatieve invloed heeft op je libido. Wil je je seksleven dus nieuw leven inblazen, dan kun je bepaald eten (en drinken) dus beter wat minder consumeren.

Deze voeding heeft een negatieve invloed op je libido.

Voeding en je libido

Ja, voeding kan écht invloed hebben op je seks drive. Een laag libido is een veelvoorkomend probleem bij vrouwen (iets meer dan bij mannen), dus wil je hier iets aan doen, dan is het goed om je voedingspatroon eens onder de loep te nemen. De Azteken hadden dit ook al door: die waren overtuigd dat avocado’s zin in seks laten toenemen, en in China dachten ze vroeger dat slangenbloed het libido kon verhogen.

Hóe het kan dat voeding invloed heeft op je libido? Sommige voedingsstoffen bevorderen de bloedtoevoer naar de geslachtsdelen, of geven de gelukshormonen een boost. Maar sommige voeding doet het tegenovergestelde.

Deze voeding doet je libido weinig goeds

Voor een beter seksleven kun je dit beter minder eten en drinken.

  • Rood vlees. Dat bevat vaak hormonen en antibiotica, wat weer niet goed is voor jouw hormonale balans.
  • Drop. Daar zitten namelijk stoffen in die invloed hebben op je testosterongehalte.
  • Gefrituurd eten. Geef het door aan je partner: het verlaagt de spermaproductie en het heeft een negatieve invloed op jouw vruchtbaarheid.
  • Alcohol. Een glaasje rode wijn kan juist een positieve invloed hebben op je libido, maar te veel alcohol zorgt voor minder zin in seks, gevoeligheid en opwinding.
  • Voeding met hoog sodiumgehalte. Bijvoorbeeld voedsel uit blik of bewerkte voeding, wat kan zorgen voor een verhoogde bloeddruk, wat niet goed is voor de bloedtoevoer naar het geslachtsorgaan.
  • Suiker. Dat heeft met name een negatieve invloed op het testosteronniveau (vooral bij mannen)
  • Popcorn uit de magnetron. Uit een Deens onderzoek uit 2009 bleek dat er een verband is tussen de chemicaliën in magnetron popcorn, en een lager libido bij mannen.
  • Mint. Jammer van die mintjes die je meeneemt op een eerste date, want de menthol verlaagt je testosterongehalte en je zin in seks.

Heeft de één meer zin dan de ander? Dit wil je weten als het libido van jou een je partner erg verschilt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme