Oei: vreemdgaan komt vooral op deze leeftijd voor

Algemeen Renée 9 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Het is de verschrikkelijkste gedachte voor ieder stel: dat de één een rendezvous beleeft met een minnaar of minnares. Nu zorgt onderzoek ervoor dat je een reden tot stressen hebt. Op bepaalde leeftijden is de kans op vreemdgaan namelijk het grootst.

Vreemdgaan leeftijd

Als je het onderzoek mag geloven is de kans op vreemdgaan groter als er een ‘9’ in het getal zit. Partners die bijvoorbeeld 29, 39 of 49 jaar oud zijn hebben de ‘gevarenleeftijd’ en gaan twee keer zo snel vreemd dan mensen van andere leeftijden.

Anoniem: ‘Mijn vader heeft een affaire en mijn moeder heeft geen idee. Vertel ik haar iets – of niets?’

Gevaarlijkste leeftijd

De gevaarlijkste leeftijd is 39 jaar. Het vreemdgaan-gemiddelde ligt bij die leeftijd volgens onderzoek een het hoogst. Maar hoe komt het toch dat de 9 zo gevaarlijk is? Onderzoek suggereert dat mensen een nieuw decennium naderen en daardoor zich anders gedragen.

Gedragsverandering

De gedragsverandering komt omdat mensen voelen alsof ze op een keerpunt in het leven staan. In de zes onderzoeken die gedaan zijn komt naar voren dat dit de leeftijden zijn waarop men nadenkt of het leven waardevol is (geweest). Zo niet, dan is de kans op vreemdgaan schijnbaar groter.

Natuurlijk betekent het niet dat jij of je partner vreemdgaat als je die angstaanjagende 9 aantikt, maar de kans is volgens onderzoek dus wel aanwezig.

Iets voor jou? Dit zijn de voor- en nadelen van een open relatie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen