Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijk 6 feb 2023
Leestijd: 4 minuten

Avelon (35): ‘Ik kwam de vriend van mijn pas bevallen vriendin tegen op een datingapp’

De net gescheiden Avelon was wel weer toe aan wat liefde in haar leven, dus maakte ze een profiel aan op een datingapp. “Na een lange relatie was dit helemaal nieuw voor mij. Vol enthousiasme was ik naar links en rechts aan het swipen. Het was leuk en spannend, tot ik de vriend van mijn pas bevallen vriendin op de datingapp tegenkwam. Ik schrok me rot”, vertelt ze aan Famme.

“Vorig jaar ben ik gescheiden. Als alleenstaande moeder van twee kinderen weet ik mij goed te redden, maar toch hunker ik sinds een paar maanden weer naar wat liefde in mijn leven. Verliefd zijn is niet voor niets het fijnste gevoel dat er is. Omdat ik als moeder niet meer uitga, was een datingapp volgens mijn vriendinnen dé manier om weer aan een nieuwe liefde te komen. Ik besloot om het te proberen.

Swipen

Wanneer de kinderen op bed lagen bracht ik heel wat tijd door op de datingapp. Oud, jong, knap en minder knap: het kwam allemaal voorbij. Ik vond het heerlijk om naar links en rechts te swipen. Ook voerde ik zo nu en dan leuke gesprekken met mannen. Soms zat er eentje bij die al na drie berichten af wilde spreken. Mij niet gezien, dat ging mij veel te snel.

Geschrokken

Toen ik op een avond in bed lag besloot ik om nog even te kijken of er iets leuks te vinden was. Het was inmiddels een soort verslaving geworden. Ik besloot mijn zoekgebied iets uit te breiden, waardoor ik nieuwe mannen voorbij zag komen. Terwijl ik bezig was, zag ik opeens een foto in beeld komen van een man die ik kende. Het was Timothy, de vriend van mijn pas bevallen vriendin Anya. Ik schrok me rot.

Nep account

De volgende dag vertelde ik het aan een gezamenlijke vriendin van Anya en mij, Renate. Ze zei direct dat er ook veel mensen op datingapps zitten die een foto van iemand anders gebruiken. Misschien was dat Timothy ook wel overkomen? Toch zat het me niet helemaal lekker. Ze kwam daarom op een idee om een nep account aan te maken en net zo lang te swipen tot we Timothy weer tegenkwamen. Binnen een paar uur was het raak en nog belangrijker: even later was het een match. Nu kon het praten beginnen.

Afspraak

Renate besloot het gesprek aan te gaan met Timothy, waarvan we nog steeds niet wisten of het Timothy wel echt was. Na een week over en weer berichtjes gestuurd te hebben belde Renate mij op om te vertellen dat Timothy wilde afspreken. Ik zei dat ze ja moest zeggen op zijn uitnodiging. Alleen op die manier konden we zien of het Timothy echt was. Renate stuurde hem het bericht, dat ze de volgende dag om 20.00 uur voor een restaurant in een andere stad op hem zou wachten. Hij gaf aan dat hij er zou zijn.

Slecht gevoel

We voelden ons enorm slecht, maar tegelijkertijd wilden we voor onze vriendin het beste. We moesten daarom weten of hij het echt degene was die op Tinder zat en met andere vrouwen wilde afspreken. De avond van de afspraak hadden we de auto schuin tegenover het restaurant geparkeerd. Twee minuten voor de afgesproken tijd zagen we Timothy aan komen wandelen. Hij was het dus echt. We besloten een foto te nemen en daarna snel naar huis te rijden. Wat voelden we ons rot. Ik was er zelfs misselijk van.

Waarheid vertellen

Twee dagen later ging ik bij Anya langs. Ik wilde haar gaan vertellen wat ik had gezien en wat ik gedaan had. Ik vond het erg, zeker nu ze pas een aantal weken geleden voor het eerst moeder was geworden. Maar toch vond ik dat ze de waarheid moest weten, met het risico dat ze boos op mij kon worden. Ik vertelde haar rustig wat ik had gezien en liet haar screenshots en de foto zien als bewijs. Ze moest huilen en vertelde dat ze al het idee had dat er iets aan de hand was. Hij was namelijk vaak met zijn telefoon bezig en niet met haar of met de baby.

Uit elkaar

Niet lang na ons gesprek heeft Anya Timothy geconfronteerd met wat hij heeft gedaan. Direct na het gesprek belde hij mij op en hij schreeuwde van alles en nog wat naar mij. Hij vroeg zich af hoe ik dit had kunnen doen. Inmiddels heeft Anya een punt achter haar relatie met Timothy gezet. Ik vind het naar dat ze door mijn actie een alleenstaande moeder geworden is, maar in mijn ogen is de waarheid het belangrijkst.”

5 tips voor het opbouwen van een duurzame relatie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme