Shannen beviel op de snelweg A13: ‘Na zes á zeven keer persen kwam de baby al’

Nieuws Wilma Groothuis 17 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Een bevalling is al spannend genoeg als je thuis of in het ziekenhuis bent, laat staan als het op een plek gebeurt waar je het niet verwacht. Zo beviel Shannen zondagavond langs de snelweg A13, op de vluchtstrook.

Shannen was samen met haar partner Luca onderweg naar het ziekenhuis. Toen ze op de afrit bij Delft waren, besloot de baby dat het tijd was om te komen.

Bevallen op de vluchtstrook

Toen het voor Shannen duidelijk werd dat de bevalling niet op zich liet wachten en ze het ziekenhuis niet gingen halen, zette Luca de auto aan de kant van de snelweg. De verloskundige die voor hen reed stopte ook en schoot te hulp. Ook de politie en ambulance kwamen ter plaatse om te helpen. Kort daarna werd op de vluchtstrook de dochter van het tweetal geboren.

De ambulancemedewerkers hielden het meisje, genaamd Bente, warm door haar in dekens te wikkelen en brachten moeder en dochter met de ambulance naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. De vader en verloskundige reden erachteraan.

Vader Luca

In de ochtendshow van radio 538 spraken Wietze en Klaas met Luca, de vader van Bente. Het belangrijkste wordt gelijk gemeld: het gaat goed met moeder en dochter, ze hebben een goede nacht gehad.

Luca vertelt hoe de bevalling begon: “De vliezen waren in de middag gebroken en een uur later kreeg Shannen langzaamaan weeën. We belden de verloskundige en nog een uur later had Shannen vier centimeter ontsluiting.”

Shannen en Luca wilden, voordat de zwaarste weeën kwamen, alvast naar naar het ziekenhuis toe. Hoewel het natuurlijk niet heel prettig is om met weeën in de auto zitten, want je kan niet goed bewegen. “Halverwege kon Shannen het niet meer aan en toen heb ik de auto op de vluchtstrook neergezet. Het kon gewoon niet meer. De verloskundige reed voor ons en zag dat wij stopten, waarop zij toen ook stopte.

Toen ben ik teruggerend naar de auto van de verloskundige om een koffer met spullen te pakken en heb ik de deuren van mijn auto opengegooid, zodat mijn vriendin een beetje privacy had. Toen begon het en na zes á zeven keer persen kwam de baby er al uit. Het was erg vlug op de vluchtstrook”, grapt Luca.

Deze vrouw is bevallen in het wild en laat het geheel in dit filmpje zien

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme