Vrouwen vallen niet op blonde mannen

Persoonlijk Redactie 20 mei 2016
Leestijd: 3 minuten

Hoera! Ik heb er weer eentje gevonden: zo’n leuk, relatief nutteloos onderzoek waar een deel van de bevolking van gaat juichen. Dit keer over ‘onze’ voorkeur voor mannen. Om maar met de conclusie te beginnen, hier is ‘ie: het merendeel van de vrouwen valt op mannen met bruin haar.

Grappig genoeg geldt andersom vaak het andere plaatje: dat mannen vaker de voorkeur hebben voor blondharige vrouwen. Iets over Mars en Venus, en zo.

Het onderzoek werd uitgevoerd door de Amerikaanse datingsite WhatsYourPrice.com (?), die onderzoek deed onder ruim 145,000 mannelijke profielen op hun site. En die bleken het qua aanspraak en aantal dates dus behoorlijk af te leggen tegen de bruinharige profielen. Mannen met bruin haar sleepten via de site tien dates per maand binnen; blonde mannen slechts drie. Maar niet alleen de mannen met bruin haar gingen er met hun potentiële dates vandoor; ook (zelfs?) mannen met rossig haar bleken met vier dates per maand meer in trek dan de blonde godheden.

Blonds have more fun

De CEO van de site had er zelf een opmerkelijke – maar wellicht niet geheel onplausibele – verklaring voor. ‘Het gezegde luidt niet voor niets: ‘blondes have more fun’. Mensen die op een datingsite zoeken naar liefde kiezen dus liever niet voor een profiel dat ze allereerst met ‘fun’ associeren,’ aldus Brandon Wade.

Ook mannen met zwart haar scoorden hoog onder de vrouwelijke liefhebbers van de datingsite met de opmerkelijke naam. Met een gemiddelde van zeven dates per maand kwamen ze er niet bepaald berooid van af. Het onderzoek laat overigens in het midden of huidskleur een rol speelt – hoewel er niet veel donkere mannen met blond of rossig haar zijn, dus je zou er voor het gemak van uit mogen gaan dat die overwegend in de zwartharige categorie zitten.

Bron: Popsugar

Grijs versus blond: 1-0 (of eigenlijk 6-3)

Wat verder opmerkelijk te noemen is aan dit allesbehalve wetenschappelijke onderzoek, is de conclusie dat vrouwen eerder het profiel van een oudere man aanklikten, dan dat van een jonge blonde. Althans, als de man in kwestie grijs haar had – want dat doet het goed bij de dames, resulterend in maar liefst zes dates per maand. Dat is 1,5 date per week: niet slecht voor een ‘ouwetje’.

Laten we er op de valreep dan toch nog maar een wetenschappelijk weetje bij halen, vastgesteld door onderzoek van de Scandinavian Journal of Psychology. Eén van de oorzaken zou kunnen zijn dat (alle) vrouwen denken (vinden) dat mannen met donker haar en/of donkere mannen beter kunnen dansen. Daarom heeft een blonde man in een discotheek minder kans op een enthousiaste reactie als ‘ie een vrouw ‘ten dans vraagt’, tegenover zijn donkerharige concurrenten.

Dit alles komt mij persoonlijk overigens verdomd goed uit, want mijn vriend heeft het mooiste blonde haar van de wereld. Kortom: mocht ‘ie ooit z’n heil zoeken in de disco of op dodgy datingsites, heb ik gelukkig niet veel te vrezen.

Ga jij voor een blonde god of voor een bruinharige man? Laat het hier weten

Wist je trouwens dat blonde vrouwen het hoogste IQ hebben?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme