Inga Stoit
Inga Stoit Relatie 20 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

5 vrouwen vertellen wat ze het meest verrast heeft in hun eerste jaar huwelijk

Dat liefde prachtig is weten we allemaal, maar zo nu en dan kan het ook behoorlijk ingewikkeld zijn. Het huwelijk zit vol verrassingen net zoals de het hele leven. Deze vijf vrouwen vertellen over wat hen heeft verrast in het eerst eerste jaar van huwelijk.

‘Angsten verdwijnen’

Miranda: ‘De grootste verrassing is voor mij nog altijd dat mijn angsten zijn afgenomen. Toen mijn man voorheen nog mijn vriend was, kon ik mij behoorlijk veel onnodige zorgen maken. Hij is een lieverd maar af en toe wat laks. Zo kon (en kan hij nog steeds), uren niks van zich laten horen wanneer hij op stap ging – waar ik onrustig van werd. Tegenwoordig ervaar ik die onrust niet meer. Hij doet maar lekker en ik zie hem op een gegeven moment wel in bed verschijnen. We zijn getrouwd en de angsten over andere vrouwen en verleidingen zijn nu voorbij.’

‘Dat we alles samen zouden doen’

Manon: ‘Toen we gingen trouwen dacht ik dat alles vanaf nu eerlijk verdeeld zou zijn. Gedeeld geld werd gezamenlijk geld, familie-uitjes deden we altijd gezamenlijk, boodschappen zouden we altijd samen doen en meer van dat soort dingen. Maar partnerschap bleek niet te gaan over alles maar samen doen. We doen juist heel veel dingen gescheiden. Ik kook, hij doet de boodschappen, hij werkt, ik zorg voor de kinderen, hij gaat naar zijn ouders, ik naar de mijne, kortom: we doen juist veel gescheiden. En voor ons werkt dit heerlijk.’

‘Eigen regels maken’

Carola: ‘De dag nadat mijn man en ik getrouwd waren lagen wij in bed en zei hij tegen mij: ‘Een ding is zeker, wij doen dit op onze manier.’ Wat hij bedoelde is dat wij geen voorbeeld stel hoefde te worden, nooit niet en voor niemand niet. Vandaag de dag zijn wij een apart stel, maar de liefde bloeit er nog altijd vanaf. We maken ruzies als kinderen van 12, maar we maken het goed als tortelduifjes van 21. Onze liefde is ultiem, extreem en verwarrend, maar dat is wat ons bindt en we zouden nooit zonder elkaar willen.’

‘Dat het werk fijn is’

Merel: ‘Mensen zeggen dat het huwelijk hard werken is, wat klopt! Maar wat men je niet vertelt is dat het de leukste job ever is. Ons leven is zoveel beter nu wij samenzijn. En af en toe kan ik hem echt achter het behang plakken hoor, maar we werken aan onze relatie en dat werpt zijn vruchten af. Niks komt vanzelf en een gelukkig relatie dus ook niet. Maar nogmaals: het is het mooiste klusje ever.’

‘Dat liefde niet constant is’

Bobby: ‘Ik had gedacht dat het getrouwde leven constante liefde zou inhouden. Dat je je geen zorgen meer zou maken wanneer je getrouwd bent. Maar dit was te positief gedacht. Het huwelijk blijft werken en zorgen blijven bestaan. De vlam dooft zo is het helaas nu eenmaal. Maar het is niet realistisch om te denken dat die vlam altijd maar hard brandt. De vlam zal zo nu en dan een beetje woekeren, en ook daar moet je het meedoen.’

Lees ook:

5 ouders vertellen wat ze uitgeven aan de hobby’s van hun kinderen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme