Waarom moeten deze baby’s huilen wanneer mama zingt?

Baby Els van Asseldonk 18 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Je hebt haar vast wel voorbij zien komen, de ’emotional baby’ ofwel: de 10 maanden oude Mary Lynne. Het meisje begint te huilen wanneer haar moeder Amanda het nummer ‘My Heart Can’t Tell You No’ zingt. Als we deze week een vergelijkbare video voorbij zien komen, vragen wij ons toch af: wat is dat toch dat deze baby’s huilen wanneer mama zingt?

Volgens onderzoekster Siu-Lan Tan is de video nog magischer dan we al dachten. De professor in de kinderpsychologie schreef twee boeken over de psychologie achter muziek. Op Psychology Today vertelt ze dat we, zelfs als klein kind al, diep geraakt kunnen worden door de emoties van de mensen om ons heen.

Wat je ziet is een voorbeeld van hoe besmettelijk emotie kan zijn. De neiging om dezelfde emotie’s te voelen en uiten die de mensen om ons heen ervaren. De hoge tonen van Amanda’s stem zorgen niet voor tranen door de hoge geluidsintensiteit, maar door de gezichtsuitdrukkingen die bij de hoge noten horen.

Dat wij vervolgens weer worden geraakt door deze video’s is hét schoolvoorbeeld van hoe besmettelijk emotie is. Pak de tissue’s maar en kijk deze drie superschattige video’s:

Over emotie’s gesproken: alle baby gezichtsuitdrukkingen op een rij >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme