IJsjes vasthouden moeilijk? Lifehack #1 Zo laat je kind nooit meer zijn ijsje op de grond vallen

Kinderen Gina Koninkx 2 jun 2020
Leestijd: 1 minuut

Zijn er al veel ijsjes doorheen gegaan bij jullie dit voorjaar? Het geluk dat we de afgelopen periode hebben gehad is dat we al aardig wat zonuren hebben ontvangen. Is jouw kind met deze warmte ook niet weg te slaan voor de vriezer gevuld met waterijsjes? Herkenbaar. Weet je wat ook herkenbaar is? Dat ijsjes eten haast nooit goed gaat. Pfff.

Waterijsjes vasthouden

Voor kleine kindjes kan het nogal een uitdaging zijn hun waterijsje vast te houden (laat staan dat ze deze opkrijgen voordat hij gesmolten is). Zo’n grote Swirl is al helemaal een uitdaging voor je koter. Gelukkig hebben we de lifehack van de eeuw gevonden waardoor jouw kind zijn of haar ijsje een stuk makkelijker vast kan houden, met twee handen.

Plaats overdwars over het ijsstokje een vershoudclip. Je kiddo kan het ijsje dan veel makkelijker met twee handen vasthouden. Hieronder hebben ze het met een Calippo gedaan tegen het lekken, maar het werkt ook als je kind in plaats van het stokje met twee handen de clip kan vasthouden.

Plakkerige boel

We zouden Famme niet zijn als we niet nóg een goede hack voor je hadden. Want niet alleen is het vasthouden lastig, de plakkerige waterijsjes smelten ook nog eens waar je bij staat. Kids eten hun ijsje op z’n zachtst gezegd vaak nogal traag en dan is dat laatste dus echt niet te voorkomen. Druipt bij jouw kiddo ook altijd de plakkerige zooi over hun handjes heen? Dan hebben we nog een fantastische hack voor je.

Prik het ijsstokje door een cupcake bakje heen en voilà de plakkerige zooi druipt niet meer over hun handjes heen maar rechtstreeks in het cupcake bakje. Handig toch?!

Zelf niet echt dol op waterijsjes maar wel op kokosijs? De lekkerste kokosijsjes maak je zelf!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen